Το Οικουμενικό Πατριαρχείο έδωσε χρήματα σε Ελλάδα και Τουρκία για τον κορωνοϊό

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο έδωσε χρήματα σε Ελλάδα και Τουρκία για τον κορωνοϊό Facebook Twitter
1

Χρηματικά ποσά ως βοήθεια στον αγώνα για την καταπολέμηση του κορωνοϊού προσφέρει σε Ελλάδα και Τουρκία. το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Συγκεκριμένα, ως συμβολή στον αγώνα κατά της πανδημίας, το Οικουμενικό Πατριαρχείο ανακοίνωσε πως προσφέρει στην τουρκική κυβέρνηση 300.000 λίρες Τουρκίας και στην ελληνική το ποσό των 50.000 ευρώ, ιδιαίτερα για την φροντίδα των αστέγων.

Το ανακοινωθέν που εκδόθηκε από την Αρχιγραμματεία της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου αναφέρει:

«Ως συμβολήν εις τόν διεξαγόμενον αγώνα διά τήν καταπολέμησιν του μαστίζοντος τήν ανθρωπότητα θανατηφόρου ιού, τό Οικουμενικόν Πατριαρχείον προσέφερεν εις μέν τήν Τουρκικήν Κυβέρνησιν τό ποσόν των τριακοσίων χιλιάδων (αρ. 300.000-) Λίρες Τουρκίας., εις δέ τήν Ελληνικήν Κυβέρνησιν τό ποσόν των πεντήκοντα χιλιάδων (αρ. 50.000-) Ευρώ, τό τελευταίον τούτο προοριζόμενον ιδιαιτέρως διά τάς ανάγκας των αστέγων».

Το ανακοινωθέν του Οικουμενικού Πατριαρχείου υπογραμμίζει ότι η χειρονομία αυτή της Μητρός Εκκλησίας συνοδεύεται από τις θερμές προσευχές αυτής «πρός τόν ιατρόν των ψυχών καί των σωμάτων ημών όπως ταχέως παρέλθη ο μέγας πειρασμός ούτος καί εξαγάγη ο Κύριος τήν ανθρωπότητα "εις αναψυχήν"».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια