«Δεν υπάρχει θαυματουργό νερό» - Τι συνέβη στο ιταλικό χωριό χωρίς καθόλου κρούσματα κορωνοϊού

«Δεν υπάρχει θαυματουργό νερό» - Τι συνέβη στο ιταλικό χωριό χωρίς καθόλου κρούσματα κορωνοϊού Facebook Twitter
0

Στο Montaldo Torinese, ένα χωριό στην περιοχή του βόρειου Πιεμόντε της Ιταλίας, μέχρι στιγμής δεν έχει καταγραφεί κανένα κρούσμα κορωνοϊού, με αποτέλεσμα να πιστεύουν ορισμένοι ότι προστατεύονται από το «θαυματουργό νερό».

Σύμφωνα με τον μύθο, το νερό αυτό θεράπευσε κάποτε και την πνευμονία του στρατού του Ναπολέοντα Βοναπάρτη.

Το Montaldo Torinese βρίσκεται περίπου 19 χλμ. από το Τορίνο, την πρωτεύουσα της περιοχής, όπου από το Σάββατο 3.658 άνθρωποι μολύνθηκαν από τον ιό. Σε ολόκληρο το Πιεμόντε, την τέταρτη χειρότερα πληγείσα περιοχή στην Ιταλία, έχουν καταγραφεί 8.206 νέα κρούσματα από την Κυριακή.

Το νερό από το πηγάδι του Montaldo Torinese, ένα χωριό 720 κατοίκων, πιστεύεται ότι βοήθησε να θεραπευτούν τα στρατεύματα του Ναπολέοντα που είχαν εγκαταστήσει στρατόπεδο στο χωριό τον Ιούνιο του 1800, πριν από μια μάχη στο κοντινό Marengo.

«Σύμφωνα με την παράδοση, οι στρατηγοί του Ναπολέοντα αρρώστησαν από πνευμονία» δήλωσε στον «Guardian» ο δήμαρχος του Torinese, Sergio Gaiotti. «Και χάρη στον καθαρό αέρα και το παρθένο τοπίο, αλλά και αυτή την πηγή, θεραπεύτηκαν. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου το νερό πιθανότατα βοήθησε. Αλλά σήμερα το πηγάδι είναι κλειστό και το νερό του χρησιμοποιείται μόνο για την άρδευση των χωραφιών. Δεν μπορεί κανείς να το πιει».

Το Montaldo Torinese έχει κυρίως ηλικιωμένο πληθυσμό, αλλά φιλοξενεί και νέες οικογένειες, με ανθρώπους που μετακινούνται στο Τορίνο για εργασία.

Ο Gaiotti απορρίπτει τον θρύλο για το νερό, που έχει αρχίσει να συζητιέται ξανά στο χωριό. Είπε ότι οι πιο αξιόπιστοι λόγοι για την απουσία κορωνοϊού μπορεί να είναι ο καθαρός αέρας και ο υγιεινός τρόπος ζωής, καθώς και οι προσπάθειές του να προειδοποιήσει τους κατοίκους για τους κινδύνους του κορωνοϊού και να διανεμηθούν μάσκες προσώπου σε όλες τις οικογένειες.

«Από την αρχή έβαλα ειδοποιήσεις στα γραμματοκιβώτια των ανθρώπων, αναφέροντας τα πράγματα που έπρεπε να κάνουν για να παραμείνουν ασφαλείς, όπως το τακτικό πλύσιμο των χεριών και η αποφυγή άμεσης επαφής. Ήμασταν η πρώτη πόλη στην περιοχή που μοιράσαμε μάσκες σε όλες τις οικογένειες και εξακολουθούμε να το κάνουμε» λέει ο δήμαρχος.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM