Η Γαλλία παρατείνει τα μέτρα καραντίνας για άλλες δύο εβδομάδες

Η Γαλλία παρατείνει τα μέτρα καραντίνας για άλλες δύο εβδομάδες Facebook Twitter
0

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Εντουάρ Φιλίπ ανακοίνωσε ότι αποφασίστηκε να παραταθεί για δύο εβδομάδες, μέχρι τις 15 Απριλίου, η καραντίνα στη χώρα λόγω της επιδημίας του νέου κορωνοϊού.

«Μετά από αυτές τις πρώτες 10 ημέρες περιορισμού, είναι σαφές ότι βρισκόμαστε μόλις στην αρχή αυτού του επιδημικού κύματος. Έχει κατακλύσει την ανατολική Γαλλία και τώρα φτάνει στην περιοχή του Παρισιού και στη βόρεια Γαλλία», εξήγησε ο Φιλίπ.

Για τον λόγο αυτό, τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας που θα έληγαν την επόμενη Τρίτη θα παραταθούν για δύο ακόμη εβδομάδες. Στο διάστημα αυτό θα εξακολουθήσουν να ισχύουν οι ίδιοι κανόνες.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι το μέτρο θα παραταθεί ξανά αν κάτι τέτοιο κριθεί αναγκαίο λόγω της κατάστασης.

«Βρισκόμαστε από καιρό μέσα σε μια κρίση η οποία θα διαρκέσει, σε μια υγειονομική κατάσταση που δεν θα βελτιωθεί γρήγορα. Θα πρέπει να αντέξουμε», τόνισε ο Φιλίπ.

Η επιδημία της Covid-19 επιδεινώθηκε στη Γαλλία, όπου 365 θάνατοι καταγράφηκαν χθες, Πέμπτη, στα νοσοκομεία μέσα σε 24 ώρες, μεταξύ των οποίων και ο θάνατος μιας 16χρονης. Η Ζουλί Α. πέθανε από τον κορωνοϊό στο Παρίσι και είναι το νεαρότερο θύμα του ιού στη Γαλλία. Ο νέος κορωνοϊός έχει τη φήμη ότι πλήττει κυρίως τους ηλικιωμένους ή τους πιο ευάλωτους.

Ο απολογισμός στη Γαλλία είναι πλέον 1.696 νεκροί από την αρχή της επιδημίας, σύμφωνα με τις χθεσινές ανακοινώσεις των γαλλικών υγειονομικών αρχών.

Τα νοσοκομεία του Παρισιού θα φτάσουν σε σημείο κορεσμού εντός 48 ωρών έπειτα από έξαρση των κρουσμάτων

Μια έξαρση στα κρούσματα της επιδημίας δείχνει ότι τα νοσοκομεία μέσα και γύρω από το Παρίσι θα φτάσουν σε σημείο κορεσμού εντός 48 ωρών, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της Γαλλικής Ομοσπονδίας Νοσοκομείων, ενώ η κορύφωση της επιδημίας της Covid-19 δεν αναμένεται πριν από τον Απρίλιο.

«Θα βρεθούμε στο όριο των δυνατοτήτων μας σε 24 ή 48 ώρες. Θα χρειαστεί να υπάρξει μεγάλη αλληλεγγύη ανάμεσα στις περιοχές, τα νοσοκομεία και να αυξηθεί ο αριθμός των ασθενών που θα μεταφερθούν», ανέφερε ο Φρεντερίκ Βαλτού, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM.

Αξιωματούχοι στην περιοχή του Παρισιού αγωνίζονται για την εξασφάλιση περισσότερων κλινών σε μονάδες εντατικής θεραπείας, συσκευών αναπνευστικής υποστήριξης και ιατρικού προσωπικού, όπως και για να μοιράσουν το φορτίο των νοσηλευομένων σε όλη την πρωτεύουσα και τα ευρύτερα προάστιά της.

Η Γαλλία παρατείνει τα μέτρα καραντίνας για άλλες δύο εβδομάδες Facebook Twitter

Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν επέβαλε στις 17 Μαρτίου απαγόρευση κυκλοφορίας για να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του ιού, αλλά γιατροί δηλώνουν ότι αναμένουν ένα κύμα κρουσμάτων την επόμενη εβδομάδα καθώς η γαλλική κυβέρνηση προχώρησε στη διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών και χιλιάδες άνθρωποι συνωστίζονταν στα πάρκα και τους δρόμους πριν περιοριστούν κατ'οίκον.

«Αν αφήσουμε τα νοσοκομεία να τα βγάλουν πέρα μόνα τους και αφήσουμε κάθε περιοχή που έχει καταλάβει η επιδημία να τα βγάλει πέρα μόνη της, τότε θα οδηγηθούμε σε καταστροφή», κατέληξε ο Βαλτού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ