Ολλανδία: 112 νέοι θάνατοι από κορωνοϊό - Στα 8.603 τα κρούσματα

Ολλανδία: 112 νέοι θάνατοι από κορωνοϊό - Στα 8.603 τα κρούσματα Facebook Twitter
H αύξηση του ποσοστού εξάπλωσης του ιού φαίνεται να επιβραδύνεται, σύμφωνα με το Ολλανδικό Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (RIVM). (EPA)
0

Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από κορωνοϊό στην Ολλανδία με την καταγραφή 112 νέων θανάτων.

Σύμφωνα με το Ολλανδικό Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (RIVM), στον κατάλογο των νεκρών προστέθηκαν 112 νέοι θάνατοι, φτάνοντας συνολικά τους 546.

Παράλληλα, ο αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων με Covid-19 αυξήθηκε επίσης κατά 1.172, αγγίζοντας τα 8.603 και σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 16%.

Ωστόσο, η αύξηση του ποσοστού εξάπλωσης του ιού φαίνεται να επιβραδύνεται, σύμφωνα με το Ολλανδικό Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (RIVM).

Όπως ανέφεραν οι αρμόδιες αρχές, ελπίζουν πως «μέσα σε μερικές ημέρες» θα είναι σε θέση να πουν εάν τα έκτακτα μέτρα που έχουν ληφθεί για την προστασία διασποράς του κορωνοϊού συνέβαλαν στην επιβράδυνση της εξάπλωση της πανδημίας, σύμφωνα με το Reuters.

Η ολλανδική κυβέρνηση πριν από 12 ημέρες έδωσε εντολή για τη διακοπή λειτουργίας όλων των σχολείων, μπαρ, εστιατορίων, οίκων ανοχής και coffee shops σε μια προσπάθεια ελέγχου της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Από τις 16 Μαρτίου μέχρι τις 6 Απριλίου... τα σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα κλείσουν για όλους, εκτός των παιδιών των οποίων οι γονείς έχουν ειδικής σημασίας θέσεις απασχόλησης» ανακοίνωσε πριν από μερικές ημέρες ο υπουργός Παιδείας, Άριε Σλομπ.

«Όλα τα εστιατόρια και τα μπαρ κλείνουν από τις 18:00, καθώς και τα γυμναστήρια, κέντρα σάουνας, οίκοι ανοχής και coffee shop» πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας, Μπρούνο Μπρούινς, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου στις 15 Μαρτίου.

Με πληροφορίες του Guardian/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ