H Ρωσία ανακοίνωσε το πρώτο "lockdown" σε 145 εκατ. πολίτες - Τι κλείνει με εντολή Πούτιν

H Ρωσία ανακοίνωσε το πρώτο "lockdown" σε 145 εκατ. πολίτες - Τι κλείνει με εντολή Πούτιν Facebook Twitter
0

Καθώς ο νέος κορωνοϊός που έχει σκοτώσει περισσότερους από 24.000 ανθρώπους συνεχίζει να εξαπλώνεται σε όλον τον κόσμο, η Ρωσία  εντείνει τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την πρόληψη της εξάπλωσής της στη χώρα.

Υπενθυμίζεται πως έχουν αναφερθεί 1.036 κρούσματα από κορωνοϊό στη Ρωσία μέχρι σήμερα και τέσσερις θάνατοι.

Η Ρωσία επιβεβαίωσε την εμφάνιση 196 νέων λοιμώξεων από κορωνοϊό την Παρασκευή και σημείωσε έτσι τη μεγαλύτερη αύξηση των ημερήσιων νέων κρουσμάτων. 


Σύμφωνα με τους «Moscow Times», ο Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι η εβδομάδα από τις 28 Μαρτίου έως τις 5 Απριλίου θα είναι μια περίοδος αργίας για να ενθαρρύνει τους Ρώσους να μείνουν στο σπίτι και να επιβραδύνουν τη διάδοση του ιού. Όλα τα εστιατόρια και τα καφέ θα κλείσουν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, με εξαίρεση τις υπηρεσίες παράδοσης (delivery). Επίσης κλείνουν όλα τα ξενοδοχεία και τα τουριστικά θέρετρα μέχρι και την 1η Ιουνίου αλλά και οι εγκαταστάσεις ψυχαγωγίας και τα καταστήματα, εκτός από εκείνα που πωλούν τρόφιμα και φάρμακα.


Η Ρωσία προτρέπει τους πολίτες της να αποφύγουν να ταξιδεύουν, με εξαίρεση τα βασικά ταξίδια, ζητώντας από τους ανθρώπους να παραμείνουν στο σπίτι σε μια προσπάθεια να σταματήσουν τη διάδοση της πανδημίας, ανέφερε ο πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν, σύμφωνα με το πρακτορείο Inerfax.

Την Παρασκευή ο Πούτιν υπέγραψε νομοθεσία που επιτρέπει στην κυβέρνηση να παρεμβαίνει για τη ρύθμιση τιμών λιανικής και χονδρικής σε είδη ιατρικής και φάρμακα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ