Κίνα: Απαγόρευση εισόδου σε ταξιδιώτες λόγω αυξημένων εισαγόμενων κρουσμάτων του κορωνοϊού

Κίνα: Απαγόρευση εισόδου σε ταξιδιώτες λόγω αυξημένων εισαγόμενων κρουσμάτων του κορωνοϊού Facebook Twitter
Κίνα: Απαγόρευση εισόδου σε ταξιδιώτες λόγω αυξημένων εισαγόμενων κρουσμάτων του κορωνοϊού (EPA)
0

Η Κίνα ανακοίνωσε ότι θέτει σε ισχύ προσωρινή απαγόρευση σε όλους τους ξένους ταξιδιώτες, ακόμα και αν έχουν βίζα ή άδεια παραμονής, λόγω του κορωνοϊού.

Οι Αρχές της χώρας επίσης περιορίζουν τις κινεζικές και ξένες πτήσεις σε μία την εβδομάδα, ενώ η πληρότητά τους δεν πρέπει να ξεπερνά το 75%.

Αν και η Κίνα ανακοίνωσε το πρώτο κρούσμα εγχώριας μετάδοσης την Παρασκευή, οι περισσότερες περιπτώσεις είναι εισαγόμενες.

Καταγράφηκαν 55 νέες περιπτώσεις την Πέμπτη, με τα 54 κρούσματα να προέρχονται από το εξωτερικό.

Τι ορίζουν οι νέοι κανόνες

 

Μετά από αυτή την εξέλιξη, το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνα ανακοίνωσε ότι «αναστέλλει την είσοδο στη χώρα σε ξένες εθνικότητες λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης του κορωνοϊού σε ολόκληρο τον πλανήτη».

Η αναστολή ισχύει για άτομα με βίζα και άδεια παραμονής, αλλά όχι για διπλωμάτες ή άτομα με θεώρηση Γ (συνήθως πληρώματα αεροσκαφών).

Τα άτομα που εργάζονται σε τομείς «έκτακτων ανθρωπιστικών αναγκών» ή εκείνα που εργάζονται σε συγκεκριμένα πεδία μπορούν να υποβάλουν αίτηση για εξαίρεση.

Παρότι οι κανόνες ακούγονται ιδιαίτερα σκληροί, ήδη πολλές ξένες αεροπορικές εταιρείες είχαν σταματήσει να πετούν στην Κίνα και αρκετές πόλεις είχαν ήδη περιορισμούς στις αφίξεις.

Αν και ο ιός επανεμφανίστηκε στην Κίνα, τώρα έχει λιγότερες περιπτώσεις από τις ΗΠΑ και λιγότερους θανάτους από την Ιταλία και την Ισπανία.

Υπήρξαν 81.340 επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Κίνα και 3.292 θάνατοι, όπως ανέφερε η Εθνική Επιτροπή Υγείας την Παρασκευή.

Συνολικά, 565 από αυτές τις επιβεβαιωμένες περιπτώσεις χαρακτηρίστηκαν ως «εισαγόμενες», δηλαδή πρόκειται είτε για αλλοδαπούς που εισέρχονται στην Κίνα είτε για Κινέζους υπηκόους που επιστρέφουν στη χώρα.

Στην επαρχία Χουμπέι, όπου πρωτοεμφανίστηκε ο κορωνοϊός, δεν υπήρξαν νέα ή ύποπτα κρούσματα την Πέμπτη.

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM