Η Βρετανία θα μοιράσει εκατομμύρια τεστ αντισωμάτων μέσω Amazon - Για εξέταση στο σπίτι

Η Βρετανία θα μοιράσει εκατομμύρια τεστ αντισωμάτων μέσω Amazon - Για εξέταση στο σπίτι Facebook Twitter
Εκατομμύρια άνθρωποι θα είναι σε θέση σύντομα να παραγγείλουν ένα τεστ από την Amazon, που θα τους λέει αν είναι θετικοί στον κορωνοϊό.
1

Η Βρετανία θα έχει εντός των επόμενων ημερών έτοιμα τεστ για να εξετάζονται σπίτι οι πολίτες και να διαπιστώνεται αν έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό και αν έχουν αναπτύξει ανοσία.

Εκατομμύρια άνθρωποι θα είναι σε θέση σύντομα να παραγγείλουν ένα τεστ από την Amazon, που θα τους λέει αν είναι θετικοί στον κορωνοϊό, υποσχέθηκαν οι επικεφαλής υγείας. 

Αυτό σημαίνει πως θα μπορούσαν να επιτρέπεται να επιστρέψουν στην δουλειά αν έχουν αναρρώσει και τα τεστ θα δείχνουν αν πλέον έχουν αναπτύξει ανοσία, δήλωσε η Σάρον Πίκοκ, προσωρινή διευθύντρια της Εθνικής Υπηρεσίας Λοιμωδών Νόσων.

Περίπου 3.5 εκατομμύρια τεστ αντισωμάτων έχουν αγοραστεί και εκατομμύρια ακόμη παραγγέλθηκαν με σκοπό να πουληθούν στο κοινό τις επόμενες ημέρες, ανέφερε η ίδια. Ο στόχος είναι να διαπιστωθεί αν οι άνθρωποι είχαν μολυνθεί προηγουμένως από τον ιό, σε αντίθεση με τα τεστ αντιγόνων που δείχνουν αν κάποιος έχει τον ιό και για αυτό παρουσιάζει συμπτώματα της ασθένειας Covid-19.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον χαρακτήρισε τα τεστ ως «κάτι που θα φέρει τα πάνω κάτω», επιτρέποντας στους πολίτες να γνωρίζουν πότε δεν βρίσκονται πλέον σε κίνδυνο να κολλήσουν ή να μεταδώσουν τον ιό. Η αξιολόγηση των τεστ ώστε να διαπιστωθεί πως όντως λειτουργούν θα ολοκληρωθεί αυτήν την εβδομάδα, ανέφερε η Σάρον Πίκοκ.

Το προσωπικό του βρετανικού Εθνικού Συστήματος Υγείας θα μπορούσε να έχει επίσης πρόσβαση μέσα στις επόμενες ημέρες σε ένα ξεχωριστό, ήδη υπάρχον τεστ που δείχνει αν νοσούν από τον ιό αυτή τη στιγμή. 

Το επίπεδο ελέγχου στη Βρετανία βρίσκεται πολύ πίσω από εκείνο χωρών όπως η Γερμανία και η Νότια Κορέα, με μόλις 5.600 καθημερινούς ελέγχους. Επειδή εκείνοι με ήπια συμπτώματα δεν ελέγχονται πλέον, το προσωπικό των νοσοκομείων κλήθηκε να παραμένει εκτός δουλειάς για επτά ημέρες αν εμφανίσουν βήχα ή πυρετό και να μείνουν στο σπίτι για 14 ημέρες αν κάποιος από την οικογένειά τους είναι άρρωστος. Αυτό προφανώς δημιουργεί τεράστια κενά στην πρώτη γραμμή της μάχης απέναντι στην πανδημία.

Η Βρετανία θα μοιράσει εκατομμύρια τεστ αντισωμάτων μέσω Amazon - Για εξέταση στο σπίτι Facebook Twitter
Περίπου 3.5 εκατομμύρια τεστ αντισωμάτων έχουν αγοραστεί και εκατομμύρια ακόμη παραγγέλθηκαν με σκοπό να πουληθούν στο κοινό τις επόμενες ημέρες.

Η Σάρον Πίκοκ είπε πως μέχρι την Δευτέρα το Εθνικό Σύστημα Υγείας θα μπορεί να παραγγέλνει 11.900 τεστ για τον κορωνοϊό καθημερινά, φτάνοντας τα 25.000 μέχρι τις 25 Απριλίου, όλα εκ των οποίων θα προσφέρονται σε νοσηλευόμενους. 

Το τεστ της Amazon χαρακτηρίζεται ως μία ξεχωριστή τεχνολογία που ανιχνεύει τους βασικούς δείκτες της ανοσοποιητικής αντίδρασης με την οποία το σώμα καταπολεμά τον ιό. Τα αντισώματα παραμένουν στο αίμα για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά την εξουδετέρωση της λοίμωξης.

Η Σάρον Πίκοκ υποστήριξε ότι τα τεστ που παρήγγειλε η κυβέρνηση θα μπορούν να ανιχνεύσουν τα αντισώματα σε ένα σταγονίδιο αίματος που θα λαμβάνεται από την άκρη του δακτύλου. «Πολλά εκατομμύρια τεστ αγοράστηκαν για χρήση. Πρέπει να τα αξιολογήσουμε εργαστηριακά καθώς είναι νέα προϊόντα, και πρέπει να καταστεί σαφές πως είναι τόσο αποτελεσματικά όσο πρέπει να είναι», είπε στους βουλευτές.

«Όταν δοκιμαστούν, αυτό θα συμβεί μέσα στην εβδομάδα, και παραλάβουμε τον βασικό τους όγκο, θα διανεμηθούν στην κοινότητα» είπε, συμπληρώνοντας ότι οι πολίτες θα μπορούν να τα παραγγείλουν και να πραγματοποιήσουν τον έλεγχο από το σπίτι τους. Στη συνέχεια θα τα στείλουν πίσω ώστε να διαπιστώσουν αν είναι θετικοί ή αρνητικοί.

Η Βρετανία θα μοιράσει εκατομμύρια τεστ αντισωμάτων μέσω Amazon - Για εξέταση στο σπίτι Facebook Twitter
Τα τεστ που παρήγγειλε η βρετανική κυβέρνηση θα μπορούν να ανιχνεύσουν τα αντισώματα σε ένα σταγονίδιο αίματος που θα λαμβάνεται από την άκρη του δακτύλου

Παρομοιάζοντας την τεχνολογία του με εκείνη ενός τεστ εγκυμοσύνης, η Σάρον Πίκοκ είπε πως θα είναι εύκολο στη χρήση για να καταλαβαίνει ο κόσμος αν έχει μολυνθεί, παρόλο που ένας άλλος τρόπος να γίνει το τεστ «μπορεί να θέλει να πάτε κάπου για εξετάσεις αίματος».

«Αν έχετε αντισώματα, ξέρετε πως έχετε μολυνθεί. Δεν είναι μόνο για άτομα σε κομβικές θέσεις αλλά για τον γενικό πληθυσμό και με τον καιρό περιμένουν πως μια μεγάλη μερίδα θα βρεθεί θετική αλλά θα μπορούν να επιστρέψουν στην δουλειά», εξήγησε η ίδια, σημειώνοντας πως  είναι θέμα ημερών και όχι εβδομάδων ενώ πρόσθεσε πως η χρέωση για την υποβολή στην εξέταση θα είναι «ελάχιστη».

Να σημειωθεί πως την Τρίτη, ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση έχει αγοράσει 3,5 εκατομμύρια τέτοια τεστ.

Με πληροφορίες από The Times, Reuters

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια