Ιράν: Φόβοι για «δεύτερο κύμα» κορωνοϊού - Στους 2.077 οι νεκροί

Ιράν: Φόβοι για «δεύτερο κύμα» κορωνοϊού - Στους 2.077 οι νεκροί Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Το Ιράν ενδέχεται να αντιμετωπίσει ένα δεύτερο κύμα του κορωνοϊού, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Αλί Ραμπιέι, καθώς ορισμένοι Ιρανοί αγνόησαν τις οδηγίες των υγειονομικών αρχών για την αναχαίτιση της επιδημίας.

«Δυστυχώς, ορισμένοι Ιρανοί αγνόησαν τις οδηγίες από το υπουργείο Υγείας και ταξίδεψαν κατά τη διάρκεια των διακοπών της (ιρανικής) Πρωτοχρονιάς... Αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει ένα δεύτερο κύμα του νέου κορωνοϊού» είπε ο Ραμπιέι. «Όλα τα ταξίδια μεταξύ των πόλεων απαγορεύονται και οι παραβάτες θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη» συμπλήρωσε.

Το υπουργείο Υγείας του Ιράν ανακοίνωσε σήμερα 143 νέους θανάτους από τον νέο κορωνοϊό, ανεβάζοντας τον επίσημο απολογισμό της επιδημίας Covid-19 στους 2.077 νεκρούς σε μία από τις πλέον πληγείσες χώρες παγκοσμίως. «Οι συνάδελφοί μας κατέγραψαν 2.206 νέα κρούσματα της νόσου Covid-19» στο σύνολο των ιρανικών επαρχιών τις τελευταίες 24 ώρες, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Κιανούς Τζαχανπούρ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, το Ιράν μετρά συνολικά 27.017 κρούσματα του νέου κορωνοϊού από την αρχή της επιδημίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ