Γαλλία: Συστάσεις στον Μακρόν για καραντίνα έξι εβδομάδων

Γαλλία: Συστάσεις στον Μακρόν για καραντίνα έξι εβδομάδων Facebook Twitter
Συστάσεις στον Μακρόν για καραντίνα έξι εβδομάδων λόγω κορωνοϊού (EPA)
0

Οι ειδικοί στη Γαλλία συστήνουν καραντίνα έξι εβδομάδων λόγω κορωνοϊού και ο Μακρόν με το επιτελείο του το σκέφτονται πολύ σοβαρά.

Ωστόσο, διστάζει να το ανακοινώσει επί του παρόντος αναφέρει το Guardian.

Η Γαλλία διεξάγει 9.000 εξετάσεις για τον ιό κάθε μέρα. Ο Jérôme Salomon, διευθυντής της υγειονομικής αρχής της χώρας, δήλωσε ότι αυτό θα αυξηθεί κατά 10.000 επιπλέον μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας.

Η Γαλλία ζήτησε από όλα τα ιδιωτικά και δημόσια νοσοκομεία να συμμετάσχουν στη μάχη του κορωνοϊού και αύξησε τον αριθμό των κλινών στις ΜΕΘ από 5.000 σε 8.000.

Την ίδια ώρα Γάλλοι επιστήμονες και ιατρικοί ερευνητές πραγματοποιούν δοκιμές με διάφορες πιθανές θεραπείες, συμπεριλαμβανομένου του αντι-ελονοσιακού φαρμάκου χλωροκίνη, για το οποίο υπάρχουν ωστόσο συστάσεις να μην το λαμβάνουν από μόνοι τους οι πολίτες.

Παράλληλα η γαλλική κοινωνία στηρίζει το ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό με χειροκροτήματα κάθε βράδυ στις 8μμ στο Παρίσι και άλλες γαλλικές πόλεις, ενώ σήμεραως ένδειξη αλληλεγγύης και εθνικής ενότητας, θα ηχήσουν όλες οι καμπάνες των εκκλησιών μαζί στις 7.30 μ.μ. 

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωναϊού στη Γαλλία, μέχρι χθες, ήταν 22.300, με 2.444 νέα κρούσματα, 10.176 άτομα νοσηλεύονται με τον ιό, 2.516 από τα οποία βρίσκονται σε ΜΕΘ (34% αυτών είναι ηλικίας κάτω των 60 ετών).

Μέχρι τώρα έχουν καταγραφεί 1.100 θάνατοι στα νοσοκομεία, από τους οποίους το 85% αφορά άτομα άνω των 70 ετών. Ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε κατά 240 άτομα σε 24 ώρες. Το ποσοστό αυτό δεν περιλαμβάνει εκείνους που έχουν πεθάνει σε σπίτια ή εκτός νοσοκομείων.

Με πληροφορίες του Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ