Κροατία: Τα μέλη της κυβέρνησης δωρίζουν τον μισθό τους για τις ζημιές του σεισμού

Κροατία: Τα μέλη της κυβέρνησης δωρίζουν τον μισθό τους για τις ζημιές του σεισμού Facebook Twitter
0

Τα μέλη της Κροατικής κυβέρνησης θα κάνουν δωρεά τον μισθό του Μαρτίου, σε ειδικό λογαριασμό που έχει ανοίξει για την αποκατάσταση των ζημιών του σεισμού, μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε το Ζάγκρεμπ την περασμένη Κυριακή.

«Αυτή είναι μια ευκαιρία για όλους να επιδείξουμε ενότητα, αλληλεγγύη και ευθύνη, ώστε να ξεπεράσουμε τον συνδυασμό των δύο κρίσεων (κορονοϊός και σεισμός)», δήλωσε, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο πρωθυπουργός της Κροατίας, Αντρέι Πλένκοβιτς.

Ο κ. Πλένκοβιτς υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση έχει παρουσιάσει μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, συνολικού ύψους 30 δισεκατομμυρίων κούνα (περίπου 8 δισ. ευρώ).

Επίσης, υπενθύμισε ότι, για τρεις μήνες αναστέλλεται η πληρωμή των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων, σημειώνοντας ότι σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο, το μέτρο αυτό θα παραταθεί.

Στο εργασιακό πεδίο, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα καλύψει το συνολικό κόστος του καθαρού μηνιαίου κατώτατου μισθού ανά εργαζόμενο.

Εξάλλου, η κυβέρνηση ανακοίνωσε και ένα τρίτο μέτρο που απευθύνεται σε πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και τη δυνατότητα να λάβουν δάνεια με δωδεκάμηνη περίοδο χάριτος και πολύ χαμηλό επιτόκιο.

Ο κ. Πλένκοβιτς είπε ότι η κρίση που προκλήθηκε από την πανδημία του κορονοϊού θα είναι πιο δύσκολη και από την χρηματοπιστωτική κρίση του 2008. «Το πιο σημαντικό, είναι η διατήρηση της οικονομικής σταθερότητας και της κοινωνικής συνοχής» επισήμανε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Hina

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ