Ρουμανία: Καθολική καραντίνα λόγω κορωνοϊόυ - Στους δρόμους ο στρατός

Ρουμανία: Καθολική καραντίνα λόγω κορωνοϊόυ - Στους δρόμους ο στρατός Facebook Twitter
Στους δρόμους ο στρατός της Ρουμανίας για την επιβολή ολικής καραντίνας λόγω κορωνοϊού (EPA)
0

Ο πρόεδρος της Ρουμανίας Klaus Iohannis ανακοίνωσε ότι η χώρα θα τεθεί σε καθολική καραντίνα την Τετάρτη για να επιβραδύνει την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού.

Την ευθύνη για την επιβολή της απαγόρευσης αναλαμβάνει ο στρατός.

«Οι Ρουμάνοι θα αντιμετωπίσουν νέους περιορισμούς» ανέφερε σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ο πρόεδρος της Ρουμανίας.

Η Ρουμανία βρίσκεται ήδη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, αλλά ο Iohannis ανακοίνωσε ότι από την Τετάρτη η προηγούμενη σύσταση στους πολίτες να παραμείνουν στο σπίτι τους «θα γίνει πλέον υποχρέωση βασισμένη στην αρχή: Διανυκτερεύουμε στο σπίτι».

Όπως αναφέρει το AFP, στους πολίτες της χώρας πλέον θα επιτρέπεται μόνο να βγαίνουν από τα σπίτια τους κατά τη διάρκεια της ημέρας για να πάνε στη δουλειά τους ή να πάρουν βασικές προμήθειες.

Άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών - μια από τις ομάδες που κινδυνεύουν περισσότερο από τις επιπλοκές από τον ιό - πρόκειται να απαγορευτεί τελείως να βγουν από το σπίτι.

Η Ρουμανία καταγράφει 762 επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 την Τρίτη, ένα άλμα περίπου 200 ατόμων από την προηγούμενη ημέρα, και οκτώ θανάτους.

Με πληροφορίες από τον Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM