Κορωνοϊός: Ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε απαγόρευση της κυκλοφορίας - «Πρέπει να μείνετε σπίτι»

Κορωνοϊός: Ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε απαγόρευση της κυκλοφορίας - «Πρέπει να μείνετε σπίτι» Facebook Twitter
EPA
0

Απαγόρευση της κυκλοφορίας ανακοίνωσε νωρίτερα απόψε, λόγω κορωνοϊού, με μήνυμά του, ο Μπόρις Τζόνσον

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, οι πολίτες της χώρας θα μπορούν να βγαίνουν από τα σπίτια τους για «περιορισμένους σκοπούς», όπως η αγορά βασικών αγαθών, η άσκηση - μία φορά την ημέρα, οποιαδήποτε ιατρική ανάγκη, αλλά και το να μετακινούνται από και προς τη δουλειά όταν είναι αυτό είναι «απολύτως απαραίτητο». 

«Αυτοί είναι οι μόνοι λόγοι για τους οποίους πρέπει να βγαίνετε από το σπίτι», υπογράμμισε ο Βρετανός πρωθυπουργός. 

Όπως μεταδίδει το BBC, ο Μπόρις Τζόνσον προειδοποίησε τους πολίτες να μη συναντούν φίλους και μέλη της οικογένειάς τους που δεν μένουν μαζί τους. 

Παράλληλα, ο Βρετανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι η Αστυνομία θα μπορεί να επιβάλει πρόστιμα και να διαλύει συγκεντρώσεις. Τα καταστήματα που δεν πωλούν απολύτως απαραίτητα αγαθά θα κλείσουν. Το ίδιο θα συμβεί για βιβλιοθήκες, παιδότοπους, γυμναστήρια και χώρους λατρείας. Οι συγκεντρώσεις σε δημόσιους χώρους, άνω των δύο ατόμων, θα διαλύονται με εξαίρεση ανθρώπους που ζουν μαζί.

Ακόμη απαγορεύονται όλες οι κοινωνικές εκδηλώσεις, ανάμεσά τους γάμοι και βαφτίσεις. Οι κηδείες εξαιρούνται. Τα πάρκα θα παραμένουν ανοιχτά για άσκηση, αλλά δεν επιτρέπονται οι συγκεντρώσεις. 

Ο Μπόρις Τζόνσον υποστήριξε ότι «κανείς πρωθυπουργός δεν επιθυμεί να παίρνει τέτοια μέτρα», ενώ συμπλήρωσε πως καταλαβαίνει τη «το κόστος αυτής της διακοπής». Η κυβέρνηση αναμένεται να επανεξετάσει τα έκτακτα σε τρεις εβδομάδες από σήμερα.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Διεθνή / Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Την αποκάλυψη έκανε ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ κατά την διάρκεια ομιλίας του σε δείπνο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας - Η πριγκίπισσα Αμαλία δεχόταν απειλές από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ