Φλόριντα: Τον συνέλαβαν για φόνο που έγινε πριν από 35 χρόνια, χάρη σε ένα τσιγάρο

Φλόριντα: Τον συνέλαβαν για φόνο που έγινε πριν από 35 χρόνια, χάρη σε ένα τσιγάρο Facebook Twitter
Ο Ντάνιελ Γουέλς συνελήφθη για δολοφονία που έγινε πριν από 35 χρόνια
0

Το DNA από ένα τσιγάρο οδήγησε την αστυνομία της Φλόριντα σε σύλληψη για φόνο που είχε γίνει πριν από 35 χρόνια.

Ο 57χρονος Ντάνιελ Γουέλς συνελήφθη και σε βάρος του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τη δολοφονία της Τόνια ΜακΚίνλεϊ. Την πρωτοχρονιά του 1985, η 23χρονη τότε γυναίκα είχε βρεθεί στραγγαλισμένη, ενώ είχε υποστεί και σεξουαλική επίθεση. Ήταν μητέρα ενός μωρού 18 μηνών.

Παρότι η αστυνομία είχε πάρει καταθέσεις από συγγενείς, φίλους, όπως και ανθρώπους που ήταν στο εστιατόριο στο οποίο η 23χρονη εθεάθη για τελευταία φορά ζωντανή, δεν είχαν καταφέρει να καταλήξουν σε κάποιον ύποπτο.

Όμως, η αστυνομία χρησιμοποίησε μια δημόσια βάση για DNA και έκαναν συγκρίσεις με το γενετικό υλικό που είχε βρεθεί κοντά στο άψυχο σώμα της ΜακΚίνλεϊ. Αυτό τους οδήγησε σε αρκετούς που πιστεύεται ότι είναι μακριά ξαδέλφια του Γουέλς. Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί έφτιαξαν ένα γενεαλογικό δέντρο για να βρουν πιθανούς υπόπτους και οι έρευνες τους οδήγησαν στον Γουέλς.

Οι ερευνητές παρακολουθούσαν τον 57χρονο, μέχρι τη στιγμή που εκείνος έκανε τη μοιραία κίνηση. Πέταξε ένα τσιγάρο από το αυτοκίνητό του. Χρησιμοποιώντας το DNA από το τσιγάρο, κατάφεραν να τον συλλάβουν, ενώ ήδη του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για δολοφονία και σεξουαλική επίθεση.

Ο γιος του θύματος, ο 35χρονος Τίμοθι Ντέιβιντσον δήλωσε στο Daily Beast ότι είναι χαρούμενος με αυτή την εξέλιξη, αλλά συμπλήρωσε ότι θα αισθανθεί πλήρης «όταν υπάρξει καταδίκη και έχει απονεμηθεί η δικαιοσύνη». Από την πλευρά της η αδελφή του θύματος, Ρενέ ΜακΚίνλεϊ, παραδέχθηκε πως δεν πίστευε ότι θα γινόταν η σύλληψη που περίμενε η οικογένεια. «Δεν πίστευα οτι θα γινόταν όσο ζούσα, όχι έπειτα από 35 χρόνια», δήλωσε στο NBC. 

Με πληροφορίες από ΒΒC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM