Ισημερινός: Παραιτήθηκαν οι υπουργοί Υγείας & Εργασίας μετά την αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού

Ισημερινός: Παραιτήθηκαν οι υπουργοί Υγείας & Εργασίας μετά την αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού Facebook Twitter
0

Οι υπουργοί Υγείας και Εργασίας του Ισημερινού υπέβαλαν χθες την παραίτησή τους, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση ότι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα αυξήθηκαν κατά 421 μέσα σε τέσσερις ημέρες.

Η κυβέρνηση κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τη Δευτέρα, απαγορεύοντας την είσοδο ταξιδιωτών στη χώρα, επιβάλλοντας παράλληλα νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, μεταξύ άλλων μέτρων περιορισμού μετακίνησης. Χθες, αξιωματούχοι παραχώρησαν εξ αποστάσεως μια συνέντευξη τύπου, ανακοινώνοντας συνολικά 532 κρούσματα και επτά θανάτους εξαιτίας του ιού.

Την Τρίτη ο αντιπρόεδρος Ότο Σονενχόλζνερ είχε ανακοινώσει 111 επιβεβαιωμένα κρούσματα και δύο θανάτους, αριθμός διπλάσιος εκείνον της προηγούμενης ημέρας (58 κρούσματα τη Δευτέρα).

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του νέου απολογισμού, αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν την παραίτηση της υπουργού Υγείας Καταλίνα Αντραμούνο, χωρίς να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες. Στην θέση της διορίστηκε ο γιατρός Χουάν Κάρλος Σεβάγιος, με προϋπηρεσία σε διάφορα πανεπιστήμια. 

Μετά τις καταγγελίες επαγγελματιών στους τομείς υγείας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι δεν έχουν επαρκή βοήθεια για να φροντίσουν ασθενείς που μολύνονται από τον ιό, η Αντραμούνο επισκέφτηκε την Παρασκευή δημόσια νοσοκομεία, διαβεβαιώνοντας το προσωπικό ότι θα τους χορηγηθούν επαρκείς ιατρικές προμήθειες και εξοπλισμοί.


Ο πρόεδρος Λενίν Μορένο ανακοίνωσε την Παρασκευή το βράδυ πως η κυβέρνηση θα προσφέρει οικονομική βοήθεια στους πλέον ευάλωτους πολίτες της χώρας, δίνοντας απευθείας ένα ποσό 60 δολαρίων για δύο μήνες στις οικογένειες με μηνιαίο εισόδημα κάτω των 400 δολαρίων.

Σύμφωνα με προεδρική ανακοίνωση, παραιτήθηκε και ο υπουργός Εργασίας.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM