Δημοτικότητα ρεκόρ για τον Μακρόν λόγω μέτρων που έλαβε για τον κορωνοϊό

Δημοτικότητα ρεκόρ για τον Μακρόν λόγω μέτρων που έλαβε για τον κορωνοϊό Facebook Twitter
0

Η δημοτικότητα του Εμανουέλ Μακρόν εκτοξεύτηκε σε επίπεδο ρεκόρ διετίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε χθες, σε μια ένδειξη ότι οι πολίτες επικροτούν τον χειρισμό της κρίσης του κορωνοϊού από τον Γάλλο πρόεδρο.

Περίπου το 51% των Γάλλων δηλώνει ότι «εμπιστεύεται» τον Μακρόν, με βάση τη δημοσκόπηση της Harris Interactive που διεξήχθη για την τηλεόραση LCI, μια αύξηση 13 ποσοστιαίων μονάδων σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα και το υψηλότερο αντίστοιχο ποσοστό από τον Ιανουάριο του 2018.

«Σπανίως παρατηρείται μια τέτοια αλλαγή», δήλωσε σε επικεφαλής της εταιρείας πολιτικών δημοσκοπήσεων, Ζαν Ντανιέλ Λεβί. «Την τελευταία φορά που ένας αρχηγός του κράτους επωφελήθηκε με μια τόσο έντονη άνοδο ποσοστών ήταν κατά τις επιθέσεις του Ιανουαρίου του 2015».

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα μετά τα μέτρα που εξήγγειλε ο Μακρόν για αυστηρότερους περιορισμούς στην μετακίνηση των πολιτών με σκοπό να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, σε ένα τηλεοπτικό διάγγελμα που παρακολούθησαν 35 εκατομμύρια άνθρωποι, πάνω από τον μισό πληθυσμό της Γαλλίας.

Πριν το διάγγελμα, η χώρα είχε ήδη κλείσει σχολεία, εστιατόρια, μπαρ και χιονοδρομικά κέντρα, εντούτοις ο Γάλλος πρόεδρος είπε ότι χρειάζονται να ληφθούν μέτρα πρωτόγνωρα εν καιρώ ειρήνης, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων του Covid-19 διπλασιαζόταν κάθε τρεις ημέρες και οι θάνατοι αυξήθηκαν ακόμη περισσότερο.

Είναι η πρώτη φορά εδώ και δύο χρόνια που η δημοτικότητα του Μακρόν ξεπέρασε το 50% σε δημοσκόπηση της Harris Interactive, μετά την πτώση σε μόλις 31% τον Δεκέμβριο του 2018, εν μέσω του κινήματος διαμαρτυρίας των κίτρινων γιλέκων που προκάλεσαν οι αντιδημοφιλείς μεταρρυθμίσεις υπέρ των επιχειρήσεων και ο τύπος διακυβέρνησης του Γάλλου προέδρου.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και σε νέα φωτογραφία της Κέιτ Μίντλετον διαπιστώνουν photoshop φωτογραφικά πρακτορεία

Διεθνή / Η Κέιτ Μίντλετον έκανε photoshop και σε άλλη φωτογραφία με τα παιδιά της και τη βασίλισσα Ελισάβετ, λένε από το Getty

Μία φωτογραφία της βασίλισσας Ελισάβετ με τα εγγόνια της, που είχε τραβήξει η Κέιτ Μίντλετον, έχει υποστεί επεξεργασία, σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία
NEWSROOM
Κέιτ Μίντλετον: Η πιο περιζήτητη γυναίκα στον κόσμο εμφανίστηκε για να δώσει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Η πιο πολυσυζητημένη γυναίκα των ημερών εμφανίστηκε για να δώσει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας

Ειδικός στη γλώσσα του σώματος εξηγεί τα μηνύματα που ήθελε να περάσει στο κοινό η πριγκίπισσα της Ουαλίας - Σιγή ασυρμάτου από το παλάτι για τη δημόσια εμφάνιση της μέλλουσας βασίλισσας
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ