Κορωνοϊός - Τουρκία: 311 νέα κρούσματα σε μία μέρα - Στους 9 οι νεκροί

Κορωνοϊός - Τουρκία: 311 νέα κρούσματα σε μία μέρα - Στους 9 οι νεκροί Facebook Twitter
2

Οι νεκροί από την επιδημία του νέου κορωνοϊού στην Τουρκία αυξήθηκαν στους εννέα, ανακοίνωσε αργά απόψε ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά, προσθέτοντας ότι υπάρχουν συνολικά 670 επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα.

Χθες, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανερχόταν στα 359. Ο Κοτζά είπε ότι έγιναν 3.656 διαγνωστικά τεστ τις τελευταίες 24 ώρες, εκ των οποίων τα 311 βγήκαν θετικά.

Νωρίτερα σήμερα, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέδωσε διάταγμα με το οποίο αναβάλλει όλες τις εκδηλώσεις που σχετίζονται με την επιστήμη, τον πολιτισμό και την τέχνη, στο πλαίσιο των προσπαθειών για τον περιορισμό μιας έξαρσης των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Το διάταγμα που εξέδωσε ο Ερντογάν και το οποίο δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης σήμερα, προβλέπει ότι όλες οι συναντήσεις και δραστηριότητες, σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους, που σχετίζονται με την επιστήμη, τον πολιτισμό, την τέχνη και άλλους παρόμοιους τομείς θα αναβληθούν ως τα τέλη Απριλίου.

Ο Ερντογάν δήλωσε την Τετάρτη ότι οι Τούρκοι πρέπει να μείνουν στα σπίτια τους για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες, αλλά δεν τους ζήτησε να απόσχουν από τη δουλειά.

Η Άγκυρα έχει αναστείλει τις πτήσεις σε 20 χώρες, έχει κλείσει σχολεία, καφέ και μπαρ και έχει απαγορεύσει τις συλλογικές προσευχές ενώ έχει αναβάλει επ'αόριστον τους αγώνες στα κύρια αθλητικά της πρωταθλήματα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM