Βρετανία: Στους 177 οι νεκροί του κορωνοϊού - Κλείνει τα πάντα ο Τζόνσον

Βρετανία: Στους 177 οι νεκροί του κορωνοϊού - Κλείνει τα πάντα ο Τζόνσον Facebook Twitter
3

Τους 177 έφτασαν οι νεκροί του κορωνοϊού στη Μεγάλη Βρετανία, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση. 

167 άνθρωποι κατέληξαν στην Αγγλία, έξι στη Σκωτία, τρεις στην Ουαλία και ένας στη Βόρεια Ιρλανδία. 

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, ξεκινώντας την ημερήσια ενημέρωσή του, διεμήνυσε πως «θα νικήσουμε τον κορωνοϊό» με μια τεράστια προσπάθεια αποτροπής της εξάπλωσής του. 

Ο ίδιος, μετά από ημέρες επικρίσεων για μη λήψη περιοριστικών μέτρων, έδωσε εντολή να κλείσουν καφέ, εστιατόρια και μπαρ «το συντομότερο δυνατό» και να μην ανοίξουν αύριο. Κλείνουν ακόμα κλαμπ, θέατρα, σινεμά, γυμναστήρια και κέντρα αναψυχής. Από τα νέα έκτακτα μέτρα, που τίθενται σε ισχύ από σήμερα, εξαιρούνται τα καταστήματα takeaways. 

Όπως ενημέρωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός, τα μέτρα αυτά θα επανεξετάζονται σε μηνιαία βάση.

Επιπλέον, ο υπουργός Οικονομικών, Ρίσι Σουνάκ ανακοίνωσε οικονομική περέμβαση «άνευ προηγουμένου, πλην απαραίτητη για να σωθούν ζωές» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Η κυβέρνηση αναμένεται να εφαρμόσει πρόγραμμα διατήρησης θέσεων εργασίας και να ενεργοποιήσει σειρά επιδομάτων για την κάλυψη μισθών των πολιτών που δεν δύνανται να εργαστούν.

Ο καγκελάριος του θησαυροφυλακίου εξήγγειλε επίσης κονδύλι έξι δισεκατομμυρίων λιρών για την οικονομική στήριξη του συστήματος πρόνοιας, ώστε να βοηθηθούν οι πολίτες στην κρίση του κορωνοϊού ενώ ανακοίνωσε και μέτρα για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Με πληροφορίες από Guardian/BBC

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ