Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν μεταφέρθηκε σε φυλακές υψίστης ασφαλείας έξω από τη Νέα Υόρκη

Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν μεταφέρθηκε σε φυλακές υψίστης ασφαλείας έξω από τη Νέα Υόρκη Facebook Twitter
EPA
0

Σε κρατικές φυλακές έξω από τη Νέα Υόρκη μεταφέρθηκε ο Χάρβεϊ Γουάνστιν όπου και τυπικά πλέον ξεκινά η 23χρονη ποινή φυλάκισής του μετά από την καταδίκη του για βιασμό και σεξουαλική επίθεση. 

Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν, ο οποίος θα κλείσει τα 68 την Πέμπτη, κρατείται σε φυλακή υψίστης ασφαλείας κοντά στο Μπάφαλο, σύμφωνα με τις αρμόδιες Αρχές. Ο πρώην κινηματογραφικός παραγωγός, είναι πλέον ο κρατούμενος υπ' αριθμόν 20B0584. Η φυλακή, που απέχει έξι ώρες από το Μανχάταν, με αυτοκίνητο, αποτελεί, πιθανόν, μία προσωρινή στάση για τον Γουάινστιν. Όσο βρίσκεται εκεί θα αξιολογηθεί ώστε να διαπιστωθεί πιο κρατικό σωφρονιστικό κατάστημα εξυπηρετεί καλύτερα τις ανάγκες του. Ο δικηγόρος του μίλησε για «σκληρή» κίνηση.

Ο χρόνος του Γουάινστιν, που κρίθηκε ένοχος στις 14 Φεβρουαρίου και καταδικάστηκε την περασμένη εβδομάδα, μοιραζόταν μέχρι πρόσφατα ανάμεσα στη διαβόητη φυλακή Rikers Island της Νέας Υόρκης, και σε νοσοκομείο του Μανχάταν. Αφότου κρίθηκε ένοχος, ο Γουάινστιν μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο καθώς παραπονέθηκε για πόνους στο στήθος και υψηλή αρτηριακή πίεση. Αργότερα του τοποθετήθηκε «μπαλονάκι» σε αρτηρία. 

Ο βραβευμένος με Όσκαρ παραγωγός του «Ερωτευμένος Σαίξπηρ» (1998), καταδικάστηκε για τον βιασμό μίας ηθοποιού το 2013 και για τον εξαναγκασμό σε στοματικό σεξ μιας βοηθού παραγωγής το 2006. Οι δικηγόροι του είπαν πως θα προσφύγει. Λίγες ώρες μετά την καταδίκη του, οι εισαγγελείς στο Λος Άντζελες ανακοίνωσαν ότι ξεκινούν τη διαδικασία έκδοσης του εκεί καθώς κατηγορείται για τον βιασμό μίας γυναίκας  και την σεξουαλική επίθεση ενάντια σε μία άλλη. Η υπόθεση ωστόσο βρίσκεται σε αναμονή καθώς η πανδημία του κορωνοϊού έχει θέσει εκτός λειτουργίας τα δικαστήρια και έχει περιορίσει τις μετακινήσεις.

Η φυλακή του Μπάφαλο αποτελεί για τον Γουάινστιν μία παράδοξη επιστροφή σε έναν γνώριμο τόπο. Ο ίδιος πέρασε τα κολεγιακά του χρόνια στην περιοχή ενώ ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία «κλείνοντας» συναυλίες μεγάλων ονομάτων, ανάμεσά τους ο Frank Sinatra και οι Rolling Stones. 

Με πληροφορίες από Guardian 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM