Πούτιν: Δεν είμαι τσάρος, εγώ δουλεύω κάθε ημέρα

Πούτιν: Δεν είμαι τσάρος, εγώ δουλεύω κάθε ημέρα Facebook Twitter
«Δεν είμαι τσάρος», λέει ο Βλαντιμίρ Πούτιν (Πηγή φωτό EPA)
0

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι δεν είναι τσάρος, απαντώντας σε όσους τον αποκαλούν έτσι ότι αυτός εργάζεται κάθε ημέρα και ακούει το τι θέλει ο κόσμος.

«Λοιπόν, αυτό δεν είναι αλήθεια», απάντησε ο Πούτιν στο TASS, όταν του επισημάνθηκε ότι τον περιγράφουν ως τσάρο, για τον τρόπο διακυβέρνησής του. «Ίσως κάποιος άλλος θα μπορούσε να αποκαλείται τσάρος. Αλλά στη δική μου περίπτωση, εγώ δεν βασιλεύω, εγώ εργάζομαι κάθε ημέρα», είπε στη συνέντευξη που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης των 20 χρόνων του Πούτιν στην εξουσία. Δεν είναι ξεκάθαρο πότε έγινε η συνέντευξη.

«Ο τάσος είναι κάποιος που κάθεται εκεί, κοιτάζει από ψηλά και λέει "Θα κάνουν ό,τι διατάζω", ενώ απλά δοκιμάζει να καπέλο και κοιτάζεται στον καθρέφτη», δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν. «Σε αντίθεση με αυτό, εγώ εργάζομαι καθημερινά», συμπλήρωσε. «Ο Τσάρος είπε ότι δεν είναι τσάρος», ήταν η άμεση αντίδραση του Αλεξέι Ναβάλνι, επικριτή του Πούτιν.

Στη Ρωσία είναι σε εξέλιξη η συνταγματική αναθεώρηση και οι αλλαγές που έχουν γίνει θα επιτρέψουν στον Πούτιν να διεκδικήσει δύο ακόμη θητείες, μετά την ολοκλήρωση της τρέχουσας, το 2024. Δημοψήφισμα για τη μεταρρύθμιση έχει προγραμματιστεί για τις 22 Απριλίου.

Όταν ρωτήθηκε για το τι θα κάνει μετά το 2024, ο Ρώσος πρόεδρος απέφυγε να απαντήσει ευθέως για το αν σκοπεύει να παραμείνει στην εξουσία και έκανε αναφορά στο τι θέλει ο κόσμος. «Η βασική πηγή εξουσίας είναι ο λαός. Είναι πολύ σημαντικό για εμένα να νιώσω και να καταλάβω τι θέλει ο κόσμος. Το πιο σημαντικό είναι η στάση της πλειονότητας των πολιτών. Είναι θέμα εμπιστοσύνης», απάντησε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM