Νότια Κορέα: Αυξήθηκαν ξανά τα νέα κρούσματα, ανησυχία για δεύτερο κύμα μολύνσεων

Νότια Κορέα: Αυξήθηκαν ξανά τα νέα κρούσματα, ανησυχία για δεύτερο κύμα μολύνσεων Facebook Twitter
Αύξηση των κρουσμάτων στη Νότια Κορέα (Φωτογραφία αρχείου EPA)
0

Αύξηση των νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού παρατηρήθηκε στη Νότια Κορέα, έπειτα από την επιβράδυνση της εξάπλωσης που καταγραφόταν τις τελευταίες ημέρες.

Την Πέμπτη, οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι εντοπίστηκαν 152 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους σε 8.565. Τις τελευταίες τέσσερις ημέρες τα νέα κρούσματα ήταν καθημερινά κάτω από 100.

Ο αριθμός μπορεί να είναι πολύ μικρός σε σύγκριση με την κορύφωση, τον προηγούμενο μήνα με 900 νέα κρούσματα, αλλά προκαλεί ανησυχία για δεύτερο κύμα μολύνσεων. Η αύξηση αποδίδεται σε νέες εστίες μόλυνσης που έχουν εντοπιστεί σε εκκλησίες και οίκους ευγηρίας, αλλά και στο γεγονός ότι Νοτιοκορεάτες επιστρέφουν από την Ευρώπη.

Από τα νέα κρούσματα, τα 97 εντοπίστηκαν στην πόλη Νταεγκού, όπου τον προηγούμενο μήνα μια αίρεση βρέθηκε στο επίκεντρο της εξάπλωσης. Αυτή τη φορά εντοπίστηκε εστία μόλυνσης σε οίκο ευγηρίας, όπου βρέθηκαν τουλάχιστον 74 άνθρωποι θετικοί στον ιό αυτή την εβδομάδα. Εξαιτίας αυτού, αποφασίστηκε να γίνουν εντατικοί έλεγχοι και σε άλλους οίκους ευγηρίας.

Μέχρι τώρα, 91 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορωνοϊό στη Νότια Κορέα. Παρά την αύξηση που καταγράφηκε στα νέα κρούσματα, εκείνοι που αναρρώνουν παραμένουν περισσότεροι από αυτούς που μολύνονται. Συνολικά 2.000 άνθρωποι έχουν αναρρώσει έως τώρα από τον ιό.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM