Παραδοχή Φον ντερ Λάιεν: Στην αρχή, όλοι οι πολιτικοί υποτιμήσαμε τον κορωνοϊό

Παραδοχή Φον ντερ Λάιεν: Στην αρχή, όλοι οι πολιτικοί υποτιμήσαμε τον κορωνοϊό Facebook Twitter
Η πρόεδρος της Κομισιόν παραδέχθηκε ότι αρχικά υποτιμήθηκε ο κίνδυνος (Πηγή φωτό EPA)
0

Η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, παραδέχθηκε ότι αρχικά όλοι οι πολιτικοί υποτίμησαν τον κίνδυνο του νέου κορωνοϊού.

«Πιστεύω ότι όλοι μας, που δεν είμαστε ειδικοί, υποτιμήσαμε στην αρχή τον κορωνοϊό», δήλωσε στην Βild η επικεφαλής της Κομισιόν. «Όμως στο μεταξύ κατέστη σαφές ότι πρόκειται για έναν ιό που θα μας απασχολεί ακόμη για καιρό», συμπλήρωσε.

«Κατανοήσαμε ότι όλα αυτά τα μέτρα, τα οποία πριν ακόμη δύο ή τρεις εβδομάδες έμοιαζαν δραστικά και δρακόντεια, θα έπρεπε να ληφθούν τώρα. Η Ευρώπη βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο επίκεντρο της κρίσης», πρόσθεσε η φον ντερ Λάιεν. Υπενθυμίζεται ότι η ΕΕ κλιμάκωσε τα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και από σήμερα έκλεισε τα εξωτερικά σύνορά της, για 30 ημέρες.

Ωστόσο, η επικεφαλής της Κομισιόν απέρριψε τον όρο «πόλεμος», που χρησιμοποίησε ο Εμανουέλ Μακρόν. «Προσωπικά, δεν θα χρησιμοποιούσα τον όρο "πόλεμος", όμως κατανοώ τα κίνητρα του Γάλλου προέδρου διότι ο κορωνοϊός είναι ένας ανησυχητικός εχθρός», ανέφερε σχετικά.

Αλτμάιερ: Οι ΗΠΑ υποτίμησαν περισσότερο τον κορωνοϊό

Από την πλευρά του, ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ εκτίμησε ότι οι ΗΠΑ υποτίμησαν περισσότερο τον κορωνοϊό.

«Το ξέσπασμα της κρίσης μάλλον υποτιμήθηκε ακόμη περισσότερο στις ΗΠΑ σε σχέση με κάποιες ευρωπαϊκές χώρες», επεσήμανε μιλώντας στον γερμανικό δημοσιογραφικό όμιλο Funke.

«Για τον λόγο αυτό, ελπίζουμε ότι οι ΗΠΑ να μπορέσουν να ελέγξουν την κατάσταση, και για το δικό τους συμφέρον. Κανείς δεν μπορεί να εύχεται αυτή η οικονομία να ολισθήσει σε ανεξέλεγκτη ύφεση», πρόσθεσε ο Αλτμάιερ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM