Εμβόλιο για τον κορωνοϊό: «Η Κίνα δίνει πράσινο φως για κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους»

Εμβόλιο για τον κορωνοϊό: «Η Κίνα δίνει πράσινο φως για κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους» Facebook Twitter
0

Η Κίνα έδωσε το «πράσινο φως» σε επιστήμονες για δοκιμές ασφαλείας σε ανθρώπους ενός πειραματικού εμβολίου για τον κορωνοϊό, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. 

Σε μια προσπάθεια να ανακόψουν την ορμή της πανδημίας που μετρά πάνω από 7.000 θανάτους παγκοσμίως, ερευνητές της Ακαδημίας Στρατιωτικών Ιατρικών Επιστημών της Κίνας, ενός ιδρύματος που συνδέεται με τον Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό, έλαβαν έγκριση για προκαταρκτικές κλινικές δοκιμές ενός πιθανού εμβολίου ξεκινώντας από αυτήν την εβδομάδα, μετέδωσε η Λαϊκή Ημερησία του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας. 

Επιστήμονες στις ΗΠΑ είπαν την Δευτέρα πως ξεκίνησαν κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους για ένα εμβόλιο που ανέπτυξαν το Αμερικανικό Ινστιτούτο Αλλεργιών και Μεταδοτικών Ασθενειών μαζί με την εταιρεία βιοτεχνολογίας Moderna.

Πληροφορίες στη βάση δεδομένων καταχώρησης κλινικών δοκιμών της Κίνας αναφέρουν ότι στην δοκιμή της «Φάσης 1», η οποία θα εξετάσει κατά πόσο το πειραματικό εμβόλιο είναι ασφαλές για τους ανθρώπους, θα συμμετέχουν 108 υγιή άτομα, το διάστημα μεταξύ 16 Μαρτίου μέχρι 31 Δεκεμβρίου.

Την δοκιμή θα διεξάγει η Ακαδημία Στρατιωτικών Ιατρικών Επιστημών της Κίνας, μαζί με την εταιρεία βιοτεχνολογίας CanSino Biologics που εδρεύει στο Χονγκ Κονγκ.

Να σημειωθεί πως περίπου 35 εταιρείες και ακαδημαϊκά ιδρύματα συμμετέχουν στον «αγώνα» για τη δημιουργία ενός αποτελεσματικού εμβολίου κατά του κορωνοϊού, τουλάχιστον τέσσερις από τις οποίες έχουν ξεκινήσει δοκιμές σε ζώα, σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian.

Ειδικοί στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας δηλώνουν ωστόσο πως δεν αναμένουν ένα πλήρως δοκιμασμένο και εγκεκριμένο εμβόλιο στην αγορά νωρίτερα από τα μέσα της επόμενης χρονιάς.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM