ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Ο Τραμπ και επίσημα υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές- Νίκη Μπάιντεν σε 3 ακόμη πολιτείες

Ο Τραμπ και επίσημα υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές- Νίκη Μπάιντεν σε 3 ακόμη πολιτείες Facebook Twitter
Ο Τραμπ και επίσημα υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές (Πηγή φωτο ΕPA)
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ και τυπικά θα είναι ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ξεπέρασε το τυπικό όριο των αντιπροσώπων στο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών που χρειαζόταν για να αναδειχθεί νικητής της εσωκομματικής διαδικασίας. «Συγχαρητήρια στον Ντόναλντ Τζ. Τραμπ, που πλέον έχει αναδειχθεί υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές», έγραψε στο Twitter η Ρόνα ΜακΝτάνιελ, η πρόεδρος του GOP.

«Η πολιτεία του, η Φλόριντα, μόλις του έδωσε τους αντιπροσώπους που χρειαζόταν. Το κόμμα μας είναι ενωμένο, οι οργανώσεις βάσης μας είναι γεμάτες ενέργεια, είμαστε έτοιμοι για ακόμα τέσσερα χρόνια», έγραψε ακόμη.

Βέβαια, δεν υπήρχε αγωνία για το αν ο Ντόναλντ Τραμπ θα είναι και πάλι υποψήφιος, αφού ουδέποτε απειλήθηκε από τους αντιπάλους του. Έπειτα από την απόσυρση δύο εξ αυτών από την κούρσα, απέμενε μόνο ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης Μπιλ Γουέλντ, ο οποίος παραδέχθηκε πως οι «επιδόσεις» του ήταν απογοητευτικές.

Ελλείψει σοβαρού ανταγωνισμού, αρκετές πολιτείες αποφάσισαν να μην οργανώσουν καν εσωκομματικές ψηφοφορίες. Οι κομματικές οργανώσεις και οι αρχές στη Φλόριντα και στο Ιλινόι αποφάσισαν ωστόσο να διεξαχθούν, παρά την ανησυχία για την πανδημία του κορωνοϊού, που έχει στοιχίσει πάνω από 100 ζωές στις ΗΠΑ.

Επικράτηση Μπάιντεν σε 3 ακόμη πολιτείες

Στο «στρατόπεδο» των Δημοκρατικών, ο Τζο Μπάιντεν φαίνεται πως επικρατεί άνετα επί του Μπέρνι Σάντερς και στις τρεις πολιτείες που έγινε χθες ψηφοφορία: σε Φλόριντα, Ιλινόι και Αριζόνα.

Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ είναι πλέον το φαβορί για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές. Ο Μπάιντεν έχει προβάδισμα σχεδόν 40 ποσοστιαίων μονάδων στη Φλόριντα και 20% στο Ιλινόι, ενώ κερδίζει και την Αριζόνα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ Reuters, AFP

 

 

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ