Γαλλία- Κορωνοϊός: Στους δρόμους 100.000 αστυνομικοί για την εφαρμογή των αυστηρών περιορισμών

Γαλλία- Κορωνοϊός: Στους δρόμους 100.000 αστυνομικοί για την εφαρμογή των αυστηρών περιορισμών Facebook Twitter
Οι Γάλλοι επιτρέπεται να βγουν από το σπίτι μόνο αν είναι απολύτως απαραίτητο (Πηγή φωτό EPA)
0

Η Γαλλία θα αναπτύξει 100.000 αστυνομικούς, προκειμένου να διασφαλιστεί η επιβολή των μέτρων αυστηρού περιορισμού που επέβαλε ο Εμανουέλ Μακρόν, για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Κριστόφ Καστανέρ, δήλωσε ότι θα συσταθούν σταθερά σημεία ελέγχου σε όλη τη χώρα. «Μείνετε σπίτι», διεμήνυσε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι θα επιβάλλονται πρόστιμα 135 σε όσους αψηφούν τους αυστηρούς περιορισμούς.

Με χθεσινό διάγγελμά του, ο Μακρόν έδωσε εντολή στους πολίτες να βγαίνουν από τα σπίτια τους μόνο σε απολύτως απαραίτητες περιστάσεις, όπως και να περιορίζουν στο ελάχιστο τις μετακινήσεις. «Βρισκόμαστε σε πόλεμο», ήταν η χαρακτηριστική φράση του Γάλλου προέδρου.


Από σήμερα το μεσημέρι επιβάλλεται απαγόρευση κυκλοφορίας, όταν δεν κρίνεται απαραίτητο, για 15 ημέρες. Επίσης, η Γαλλία σφραγίζει τα χερσαία σύνορά της, ενώ ματαιώθηκε ο δεύτερος γύρος των δημοτικών εκλογών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ Reuters

 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ