Η Ελβετία κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω κορωνοϊού

Η Ελβετία κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω κορωνοϊού Facebook Twitter
0

Η κυβέρνηση της Ελβετίας κήρυξε σήμερα τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έως τις 19 Απριλίου, μπροστά στον νέο κορωνοϊό, απαγορεύοντας «όλες τις δημόσιες και ιδιωτικές εκδηλώσεις» με εξαίρεση τις κηδείες.

«Αυστηρά μέτρα επιβάλλονται σε ολόκληρη τη χώρα. Τα χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή», δήλωσε η πρόεδρος της χώρας Σιμονέτα Σομαρούγκα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Η εφαρμογή του εν λόγω μέτρου ξεκινά από τα μεσάνυχτα, με τη χώρα να κινητοποιεί 8.000 μέλη των ενόπλων δυνάμεων στη μάχη κατά του Covid-19. «Δεν θα σας αφήσουμε μόνους», διαβεβαίωσε η πρόεδρος της Ελβετίας, χώρας που μετρά 14 θανάτους και 2.200 κρούσματα από τον νέο κορονοϊό. «Θα σας φροντίσουμε όλους», διαβεβαίωσε.

Σήμερα,το καντόνι της Γενεύης, που φιλοξενεί πολυάριθμους διεθνείς οργανισμούς, όπως την ευρωπαϊκή έδρα του ΟΗΕ, κήρυξε επίσης κατάσταση έκτακτης ανάγκης  και απαγόρευσε τις συγκεντρώσεις άνω των πέντε ατόμων.

Οι χώροι διασκέδασης και εστίασης και τα αθλητικά κέντρα θα κλείσουν από απόψε.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM