Κορωνοϊός: Χάος στα αεροδρόμια των ΗΠΑ - Τεράστιες ουρές λόγω καραντίνας

Κορωνοϊός: Χάος στα αεροδρόμια των ΗΠΑ - Τεράστιες ουρές λόγω καραντίνας Facebook Twitter
Οι τεράστιες ουρές στο αεροδρόμιο του Σικάγο
0

Σε χάος βυθίζονται τα αεροδρόμια των ΗΠΑ καθώς έχουν τεθεί σε ισχύ νέα μέτρα ελέγχου της υγείας λόγω κορωνοϊού, για όσους  επιστρέφουν από την Ευρώπη.

Τεράστιες ουρές σχηματίστηκαν καθώς οι ταξιδιώτες περιμένουν ώρες για έλεγχο πριν περάσουν από το τελωνείο.

Νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς δήλωσε ότι η απαγόρευση που επιβάλλεται στα ταξίδια από ευρωπαϊκά έθνη θα επεκταθεί και για το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία την Τρίτη. Οι ΗΠΑ έχουν πάνω από 2.700 επιβεβαιωμένα κρούσματα, με 54 θανάτους.

Ο κυβερνήτης του Ιλινόις, JB Pritzker, δήλωσε ότι οι ουρές στο αεροδρόμιο  του Σικάγου ήταν «απαράδεκτες» ενώ τα social media γέμισαν φωτογραφίες και βίντεο επιβατών που βρίσκονται στην κατάσταση αυτή.

Οι επιβάτες δέχονται ερωτήσεις για το ιατρικό ιστορικό τους και ελέγχονται για συμπτώματα. Ορισμένοι ειδικοί της δημόσιας υγείας υπογραμμίζουν ωστόσο ότι η αναμονή σε γεμάτα τερματικά θα μπορούσε να οδηγήσει σε εξάπλωση του κορωνοϊού.

Η απαγόρευση εισόδου στο αμερικανικό έδαφος για ξένους ταξιδιώτες που προέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία θα τεθεί σε εφαρμογή από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (ώρα Ουάσινγκτον, Τρίτη 04.00 GMT), ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς.

«Διακόπτουμε όλα τα ταξίδια από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία. Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ τα μεσάνυχτα της Δευτέρας», δήλωσε ο αμερικανός αντιπρόεδρος, τονίζοντας ότι οι Αμερικανοί και οι μόνιμοι κάτοικοι ΗΠΑ που θα ταξιδέψουν από τις δύο χώρες θα πάρουν άδεια εισόδου στο αμερικανικό έδαφος.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ