Σεισμός

Κορωνοϊός: Μία γυναίκα που ανάρρωσε, συμβουλεύει - «Μην πανικοβάλλεστε»

Κορωνοϊός: Μία γυναίκα που ανάρρωσε, συμβουλεύει - «Μην πανικοβάλλεστε» Facebook Twitter
2

«Μην πανικοβάλλεστε», διαμηνύει η Elizabeth Schneider, μία γυναίκα από το Σιάτλ που προσβλήθηκε από τον κορωνοϊό

Η Elizabeth Schneider, 37 ετών, πιστεύει ότι μολύνθηκε από τον ιό σε ένα πάρτι που πραγματοποιήθηκε σε σπίτι, καθώς, λίγες μέρες αργότερα, πολλοί από όσους βρέθηκαν εκεί αρρώστησαν ταυτόχρονα. Τρεις μέρες μετά το πάρτι της 22ης Φεβρουαρίου, εξομολογείται η Schneider, και ενώ ήταν στη δουλειά άρχισε να αισθάνεται αδιαθεσία. Ένιωσε κόπωση, πόνους στο σώμα, πονοκέφαλο, και «σα να έχει πυρετό» και έτσι αποφάσισε να πάει στο σπίτι της. Μιλώντας στην Erin Burnett και στο CNN η Schneider αναφέρει ότι όταν γύρισε σπίτι έπεσε για ύπνο. Όταν ξύπνησε είχε πυρετό, 38,3. Ως το βράδυ η θερμοκρασία του σώματός της είχε ανέβει στους 39,4. Η ίδια δεν σκέφτηκε πως έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό, υπέθεσε πως μάλλον πρόκειται για μία άσχημη γρίπη. Άλλωστε δεν είχε βήχα ούτε προβλήματα στην αναπνοή.

Η Schneider ξεκίνησε να ανησυχεί όταν διαπίστωσε ότι περίπου 12 φίλοι της, που όλοι ήταν στο πάρτι, «ακριβώς την ίδια μέρα, περίπου την ίδια ώρα το βράδυ, με πολύ παρόμοια συμπτώματα». Σύμφωνα με το CNN το Σιάτλ είναι το επίκεντρο της πανδημίας στις ΗΠΑ. Από τις 1.635 περιπτώσεις που αναφέρθηκαν στη χώρα τον Ιανουάριο, 457 από αυτές βρίσκονται στην Ουάσιγκτον, συμπεριλαμβανομένων 41 θανάτων. Ωστόσο, η Schneider και οι φίλοι της δεν εξετάστηκαν για τον κορωνοϊό, είπε. Οι γιατροί τους πίστευαν ότι έπασχαν από γρίπη, αλλά οι εξετάσεις γρίπης ήταν αρνητικές.

Η ίδια αναφέρει πως εκείνη και οι φίλοι της ενοχλήθηκαν από το γεγονός ότι δεν τους έγιναν εξετάσεις για τον κορωνοϊό. Ωστόσο, ένας από τους φίλους της, παρήγγειλε μέσω διαδικτύου, από ένα ερευνητικό με έδρα το Σιάτλ που επικεντρώνεται στον κορωνοϊό έναν ρινικό στειλεό για να πραγματοποιήσει την εξέταση. Με αυτόν τον τρόπο ανακάλυψε ότι είναι θετική στον ιό. Η ίδια ανέφερε ότι η μητέρα της έβαλε τα κλάματα της αποκάλυψε ότι έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό. «Oι μητέρες θα παραμένουν μητέρες ακόμα και αν είστε 37 ετών», είπε χαρακτηριστικά. «Παρακαλώ μην πανικοβληθείτε», ανέφερε εμφατικά. «Εάν είστε υγιείς, αν είστε νεότεροι, αν φροντίζετε καλά τον εαυτό σας όταν είστε άρρωστοι, θα ανακάμψετε, πιστεύω. Και είμαι η ζωντανή απόδειξη γι 'αυτό». 

Σύμμαχοι της Schneider ήταν η ηλικία της αλλά και η καλή κατάσταση της υγείας της. Για τους ηλικιωμένους ή τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού ο κορωνοϊός μπορεί να είναι θανατηφόρος, αναφέρουν οι ειδικοί. «Η ζοφερή πραγματικότητα είναι ότι για τους ηλικιωμένους, το Covid-19 είναι σχεδόν μια τέλεια μηχανή εξόντωσης», δήλωσε ο πρόεδρος της Αμερικανικής Υπηρεσίας Υγείας Mark Parkinson στο CNN αυτή την εβδομάδα.

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
2

Σεισμός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Διεθνή / Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Την αποκάλυψη έκανε ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ κατά την διάρκεια ομιλίας του σε δείπνο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας - Η πριγκίπισσα Αμαλία δεχόταν απειλές από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος
NEWSROOM
Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

2 σχόλια
Δεν μιλάμε για πανικό, κυρία Σνάιντερ μας. Αν κινδυνεύει να κολλήσει ο 88χρονος μπαμπάς σας και χρειαστεί να του κάνετε την κηδεία, τότε θα σας πω εγώ ποιος πανικοβάλλεται. Προφυλάξεις παίρνουμε.