Διάγγελμα Μακρόν: Κλείνουν όλα τα σχολεία στη Γαλλία λόγω κορωνοϊού

Διάγγελμα Μακρόν: Κλείνουν όλα τα σχολεία στη Γαλλία λόγω κορωνοϊού Facebook Twitter
Η πανδημία του κορωνοϊου είναι «η πιο σοβαρή κρίση υγείας που έχει γνωρίσει η Γαλλία εδώ και έναν αιώνα» είπε ο Μακρόν σε διάγγελμά του (EPA)
0

Με διάγγελμά του ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε ότι κλείνουν όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, λόγω κορωνοϊού.

Η πανδημία του κορωνοϊου είναι «η πιο σοβαρή κρίση υγείας που έχει γνωρίσει η Γαλλία εδώ και έναν αιώνα» είπε χαρακτηριστικά ο Γάλλος πρόεδρος ενώ συνέστησε στους πολίτες άνω των 70 ετών να παραμείνουν στο σπίτι τους, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης.

Ωστόσο, οι τοπικές εκλογές θα γίνουν κανονικά την Κυριακή, διευκρίνισε.

«Ακόμη κι αν οι εργαζόμενοι μείνουν στο σπίτι, θα πληρωθούν. Θα πάρουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσουμε ότι η οικονομική δραστηριότητα θα συνεχιστεί. Όλες οι εταιρείες μπορούν να καθυστερήσουν τους φόρους που οφείλουν για τον Μάρτιο, χωρίς καμία κύρωση», πρόσθεσε διαβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών.

Ο Πρόεδρος Μακρόν δεν παρέλειψε να επικρίνει την πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, επισημαίνοντας ότι δεν επαρκούν τα σημερινά μέτρα για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών.

Μέχρι σήμερα, η Γαλλία έχει σχεδόν 2.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού και 33 θανάτους.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ