Κορωνοϊός: O Guardian γράφει για σούπερ - πλούσιους σε καταφύγια και καραντίνες πολυτελείας

Κορωνοϊός: O Guardian γράφει για σούπερ - πλούσιους σε καταφύγια και καραντίνες πολυτελείας Facebook Twitter
O ιδιοκτήτης των καταφυγίων Vivos στις ΗΠΑ λέει πως υπάρχει αυξημένη ζήτηση για μια θέση στις εγκαταστάσεις τους
1

Όπως εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, οι σούπερ-πλούσιοι ετοιμάζονται να απομονωθούν μπροστά σε μια κλιμάκωση της κρίσης του κορωνοϊού. Αλλά, τα σχέδιά τους, εκτείνονται πολύ πέρα από το να έχουν απόθεμα σε απολυμαντικά χειρός και πακέτα συνδρομητικής τηλεόρασης.

Ο Guardian γράφει πως οι πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου εκμισθώνουν ιδιωτικά αεροπλάνα για να φύγουν για εξοχικές κατοικίες ή ειδικά προετοιμασμένα καταφύγια σε χώρες που έως τώρα φαίνεται να έχουν αποφύγει την πανδημία του Covid-19.

Πολλοί εκτιμάται ότι παίρνουν μαζί τους προσωπικούς γιατρούς ή νοσηλευτές στις πτήσεις τους, για να τους φροντίσουν σε περίπτωση που μολυνθούν. 

Ο Mark Ali, διευθύνων σύμβουλος και διευθυντής της ιδιωτικής κλινικής Harley Street, δήλωσε: «Υπάρχει τεράστια ζήτηση από πολύ πλούσιους ανθρώπους που ρωτούν αν μπορούν να πληρώσουν για ιδιωτικές εξετάσεις. Δυστυχώς, δεν είμαστε σε θέση να προσφέρουμε δοκιμές, όπως είπε το NHS ότι όλες οι εξετάσεις θα πρέπει να γίνουν σε κεντρικό επίπεδο.Το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας έχει επιβάλει ότι όλες οι δοκιμές πρέπει να διεξάγονται από το NHS και το σύστημα Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας (PHE).

Ωστόσο, ένας υπάλληλος  της Harley Street, ο οποίος αρνήθηκε να κατονομασθεί, δήλωσε ότι η κλινική έχει κανονίσει να εξετάζονται οι ενδιαφερόμενοι πελάτες σε άλλες χώρες ή να αποστέλλονται δείγματα για εξέταση στο εξωτερικό.

Ο Αλί, ένας καρδιαγγειακός χειρουργός, δήλωσε ότι οι πελάτες του είχαν παρακαλέσει για εμβολιασμό κατά του Covid-19, παρόλο που οι επιστήμονες δήλωσαν ότι δεν έχει αναπτυχθεί ένα εμβόλιο. Ο ίδιος, δήλωσε ότι η κλινική του προσφέρει επίσης σε αρκετούς πλούσιους ενδοφλέβια έγχυση βιταμινών και μετάλλων για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού τους συστήματος. Η θεραπεία κοστίζει 350 λίρες.

Ο Adam Twidell, διευθύνων σύμβουλος της ιδιωτικής υπηρεσίας κρατήσεων PrivateFly, δήλωσε ότι η εταιρεία του καταγράφει ένα άλμα στις κρατήσεις δεδομένου ότι πλούσιοι κανόνισαν να φύγουν από χώρες υψηλού κινδύνου.

«Πολλοί προέρχονται από ομάδες που περιλαμβάνουν ηλικιωμένους επιβάτες ή άτομα με καταστάσεις υγείας που τους προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία για την έκθεση σε πλήθη, σε αεροπορικές πτήσεις. Ο Twidell δήλωσε ότι άλλοι πλούσιοι πελάτες πραγματοποιούν πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες ευρωπαϊκές χώρες πριν από την πιθανή εφαρμογή εθνικών μέτρων απομόνωσης, κάτι που έκανε η Ιταλία.

Κορωνοϊός: O Guardian γράφει για σούπερ - πλούσιους σε καταφύγια και καραντίνες πολυτελείας Facebook Twitter
Μέσα σε ένα καταφύγιο Vivos

Η εταιρεία concierge για εκατομμυριούχους δήλωσε ότι τα μέλη που δεν μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά σε ιδιωτικά αεριωθούμενα αεροπλάνα είχαν ζητήσει πρόσβαση σε ιδιωτικές αίθουσες αναμονής αεροδρομίων για να αποφευχθεί ο κίνδυνος από τη συνάθροιση με μεγάλο αριθμό ταξιδιωτών. «Τα μέλη που ταξιδεύουν εμπορικά επιλέγουν να κλείσουν ελίτ υπηρεσίες στα αεροδρόμια, όχι το τυπικό σαλόνι πρώτης κατηγορίας», δήλωσε εκπρόσωπος. 

'Ενα από τα μέλη έχει μετατρέψει το σπίτι του σε ένα «στρατόπεδο» και αρνείται επισκέψεις από άτομα που δεν παρέχουν λεπτομερή αρχεία για τις κινήσεις και τις επαφές τους, γράφει επίσης ο Guardian.

Ο Robert Vicino, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Vivos, μιας εταιρείας με έδρα την Καλιφόρνια, που κατασκευάζει και λειτουργεί υπόγεια καταφύγια για να αντεπεξέλθει σε μια σειρά φυσικών καταστροφών, δήλωσε ότι η εταιρεία του είχε αύξηση ενδιαφέροντος και περισσότερες πωλήσεις για μια θέση μετά την κρίση.

Μεγάλες επιχειρήσεις και πλούσιοι ναυλώνουν ιδιωτικά αεροπλάνα για «πτήσεις εκκένωσης» από χώρες που επλήγησαν από την επιδημία του κορωναϊού. Ο Adam Twidell, διευθύνων σύμβουλος της ιδιωτικής υπηρεσίας κρατήσεων PrivateFly, δήλωσε πρόσφατα ότι η εταιρεία έχει πλημμυρίσει με αιτήματα από πολυεθνικές εταιρείες που οργανώνουν μαζική εκκένωση προσωπικού από την Κίνα και τη νοτιοανατολική Ασία.

Ο Twidell ανέφερε ότι οι πλούσιες οικογένειες ενοικιάζουν επίσης ιδιωτικά αεροπλάνα για να μειώσουν τον κίνδυνο έκθεσης των οικογενειών τους στον ιό, αποφεύγοντας τις εμπορικές πτήσεις και τα πολυάσχολους αεροδρόμια. «Αρχικά, τα αιτήματα επικεντρώθηκαν σε εκκενώσεις από τη νοτιοανατολική Ασία και άλλες πληγείσες περιοχές. Όμως, όλο και περισσότερο, βλέπουμε τώρα πελάτες που επιθυμούν μια ιδιωτική πτήση ανάμεσα σε διάφορους παγκόσμιους προορισμούς, για να αποφύγουν την έκθεση σε πλήθη».

«Κάθε αεροσκάφος είναι εξοπλισμένο με προστατευτικό κιτ υγειονομικής περίθαλψης και εξοπλισμού για τους επιβάτες και το πλήρωμα. Η υγεία των μελών του πληρώματος παρακολουθείται πολύ στενά, συμπεριλαμβανομένων των ελέγχων θερμοκρασίας πριν από κάθε πτήση», πρόσθεσε.

Aναφορές για προσωπικά καταφύγια με ακριβό εξοπλισμό κάνουν και οι New York Times που γράφουν πως όσοι θέλουν πραγματικά να απομονωθούν, ένα καλά εφοδιασμένο σπίτι αντιπροσωπεύει την απόλυτη πολυτέλεια. Ο Δρ. Stein στις ΗΠΑ είπε ότι ένας πλούσιος κληρονόμος στο Southampton της Νέας Υόρκης έκτισε ένα δωμάτιο ιατρικής απομόνωσης με ένα σύστημα εξαερισμού.

Ο Δρ. Stein είπε ότι είναι εξοπλισμένο με σύστημα αρνητικής πίεσης για τον περιορισμό της κυκλοφορίας των παθογόνων και είναι ουσιαστικά μια απομονωμένη πτέρυγα φιλοξενούμενων αποτελούμενη από ένα υπνοδωμάτιο και μια κουζίνα εφοδιασμένη με  φάρμακα, προμήθειες εργαστηρίου, γάντια, ρόμπες, μάσκες, φαγητό, καθώς και ένα σύνολο πιάτων και κλινοσκεπασμάτων.

Ο Marvin Liao, πρώην συνεργάτης της εταιρίας 500 Startups, έχει αποθηκεύσει απόθεμα σε κονσέρβες, νερό, απολυμαντικό χεριών και χαρτί υγείας, και έχει εγκαταστήσει πρόσφατα ένα προηγμένο καθαριστικό αέρα που ονομάζεται Molekule Air, το οποίο κοστίζει 799 δολάρια.

Ο Jon Stokes, πρώην στέλεχος της Silicon Valley που ζει στο Κολοράντο τώρα, είπε ότι είχε αποθηκεύσει τροφή περίπου τεσσάρων μηνών και αγόρασε πρόσφατα ένα στηθοσκόπιο και ένα παλμικό οξύμετρο που μετρά τον κορεσμό οξυγόνου στα ερυθρά αιμοσφαίρια για να παρακολουθεί την οικογένειά του για σημάδια του ιού.

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ