Ζάμπια: Συνέλαβαν 15χρονο για δυσφήμιση του προέδρου στο Facebook

Ζάμπια: Συνέλαβαν 15χρονο για δυσφήμιση του προέδρου στο Facebook Facebook Twitter
Ανησυχία ότι ο Έντγκαρ Λούνγκου γίνεται ολοένα πιο αυταρχικός (Πηγή φωτό EPA)
0

Στη Ζάμπια, η αστυνομία συνέλαβε έναν 15χρονο με την κατηγορία ότι δυσφήμισε τον πρόεδρο της χώρας με αναρτήσεις στο Facebook.

Η κίνηση αυτή έκανε τους επικριτές του προέδρου, Έντγκαρ Λούνγκου, να κατηγορήσουν την κυβέρνηση ότι γίνεται ολοένα και πιο αυταρχική. Ο έφηβος, που δεν έχει κατονομαστεί, συνελήφθη τη Δευτέρα και σε βάρος του απαγγέλθηκαν τρεις κατηγορίες για δυσφήμιση του προέδρου.

«Η αστυνομία συνέλαβε και κατηγορεί έναν 15χρονο έφηβο για δυσφήμιση του προέδρου. Ο ύποπτος φέρεται ότι είχε δημιουργήσει σελίδα στο Facebook με το όνομα "Zoom" και έκανε δυσφημιστικές αναρτήσεις ενάντια στον πρόεδρο», δήλωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας, Έστερ Κατόνγκο.

Το μέγιστο της ποινής που αντιμετωπίζει ο 15χρονος είναι φυλάκιση 5 ετών. «Ποιο άλλο όνομα μπορείτε να δώσετε σε έναν σκύλο εκτός από Έντγκαρ Λούνγκου», έγραφε σε μία ανάρτηση. «Είμαστε καλύτερα ως χώρα χωρίς τον Έντγκαρ Λούνγκου», ανέφερε σε άλλη.

Ο Λούνγκου είναι στην εξουσία από το 2015, αλλά αυξάνονται οι φωνές ότι παίρνει σκληρά μέτρα εναντίον των διαφωνούντων και ότι προσπαθεί να εδραιώσει την εξουσία του πριν από τις εκλογές της επόμενης χρονιάς. Τα τελευταία χρόνια, αρκετοί ηγέτες της αντιπολίτευσης έχουν συλληφθεί με την κατηγορία ότι τον δυσφήμισαν.

Με πληροφορίες από Guardian

 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM