Κοροναϊός: Το Οικουμενικό Πατριαρχείο καλεί τους πιστούς να ακολουθούν τις υγειονομικές οδηγίες

Κοροναϊός: Το Οικουμενικό Πατριαρχείο καλεί τους πιστούς να ακολουθούν τις υγειονομικές οδηγίες Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Σύνεση, υπομονή και αποφυγή πανικού συνιστά το Οικουμενικό Πατριαρχείο σε ανακοινωθέν του για τον κοροναϊό, προτρέποντας τους πιστούς να ακολουθούν τις υγειονομικές οδηγίες. 

Η ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχέιου έρχεται λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση για το ζήτημα του κοροναϊού από την Εκκλησία της Ελλάδος, στην οποία αναφέρει ότι όσοι μεταλαμβάνουν είναι ασφαλείς, προκαλώντας αντιδράσεις. «Θα εξακολουθήσουμε στις Ορθόδοξες Εκκλησίες μας να λειτουργούμε και να κοινωνούμε, έχοντας την βεβαιότητα ότι κοινωνούμε στη Ζωή και στην αθανασία», ανέφερε μεταξύ άλλων η Ιερά Σύνοδος.

«Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Θρόνου, υπό την προεδρεία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, μελέτησε διεξοδικώς, μεταξύ άλλων, τα δεδομένα του ιού Covid-19 (κοροναϊού)» αναφέρει η ανακοίνωση και προχωράει σε επισημάνεις «με αίσθημα ποιμαντικής ευθύνης». Στην ανακοίνωσή του το Οικουμενικό Πατριαρχείο συνιστάται σύνεση, υπομονή και αποφυγή εκδηλώσεων πανικού «παρά τη σοβαρότητα της καταστάσεως». 

«Η Εκκλησία μας σεβόταν και σέβεται την ιατρική επιστήμη. Γι΄αυτό προτρέπει όλους τους πιστούς να εναρμονίζονται προς τις υγειονομικές οδηγίες τόσο του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας όσο και προς τις σχετικές υποδείξεις και νομοθετικές διατάξεις των κατά τόπους κρατών. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εκφράζει ευχαριστίες προς όλους όσοι εργάζονται με αυτοθυσία σε κάθε τομέα υγείας, ιατρικό, νοσηλευτικό και ερευνητικό, προκειμένου να αντιμετωπισθεί και να θεραπευθεί η νέα αυτή πανδημία», αναφέρεται στην ανακοίνωση. 


«Η Μεγάλη του Χριστού Εκκλησία, γνωρίζει εμπειρικώς μέσα από τη δισχιλιετή πορεία της, ότι η Θεία Κοινωνία είναι "αντίδοτον του μη αποθανείν" και μένει στη μέχρι τώρα Ορθόδοξη διδασκαλία περί της Θείας Μεταλήψεως. Αυτονόητο θεωρείται, ότι η πίστη στο Θεό, ως υπέρβαση και όχι ως κατάργηση της ανθρώπινης λογικής, καθώς και η προσευχή ενισχύουν τον πνευματικό αγώνα του Χριστιανού», επισημαίνει. 

«Ως εκ τούτου, η Μήτηρ Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως προτρέπει τα ανά τον κόσμον πνευματικά της παιδιά να εντείνουν τις προσευχές τους ώστε με την ενίσχυση και τον φωτισμό του Θεού να ξεπερασθεί και αυτή η σύγχρονη δοκιμασία», καταλήγει η ανακοίνωση. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM