Μακρόν: Οι Ευρωπαίοι ηγέτες αποφάσισαν αναγκαία μέτρα για την αποτροπή οικονομικής αστάθειας

Μακρόν: Οι Ευρωπαίοι ηγέτες αποφάσισαν αναγκαία μέτρα για την αποτροπή οικονομικής αστάθειας Facebook Twitter
0

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σήμερα πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν να λάβουν αναγκαία μέτρα για την αποτροπή χρηματοπιστωτικής και οικονομικής αστάθειας που μπορεί να πυροδοτηθεί από την εξάπλωση του κοροναϊού.

«Η Ευρώπη είναι ενωμένη και πρέπει να λάβει υπόψη το γεγονός ότι βιώνουμε μια έκτακτη κρίση σήμερα που απαιτεί έκτακτη αντίδραση», τόνισε ο Εμανουέλ Μακρόν μετά από μια τηλεδιάσκεψη που είχαν Ευρωπαίοι ηγέτες για τον συντονισμό των μέτρων απέναντι στον κοροναϊό.

Αντιμετωπίζοντας τον κορoναϊό, η Ευρώπη κάνει ό, τι είναι απαραίτητο για την υγεία των πολιτών της. έγραψε  σε ένα tweet κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Εν όψει του κοροναϊού, δεν αφήνουμε περιθώρια για αστάθεια. Η Ευρώπη θα πρέπει να κάνει ό, τι είναι απαραίτητο για την υγεία και την οικονομία», πρόσθεσε.



Υπενθυμίζεται πως η επιδημία του  κοροναϊού έχει προκαλέσει 33 θανάτους στη Γαλλία, ενώ σε 1.784 ανέρχεται ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, ήτοι 372 επιπλέον κρούσματα και η μεγαλύτερη αύξηση σε διάστημα 24 ωρών, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Μεταξύ των ασθενών, 86 βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, διευκρίνισε ο Ζερόμ Σαλμόν, ο γενικός διευθυντής Υγείας της Γαλλίας κατά τη διάρκεια της τακτικής συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί.

Εκ των 33 νεκρών, όλοι τους ήταν ενήλικες και 23 εξ αυτών ήταν άνω των 75 ετών, εξήγησε ο Σαλμόν, ενώ επισήμανε ότι το «98%» των ανθρώπων που προσβλήθηκαν από τον Covid-19 έχει θεραπευτεί.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ