Κοροναϊός: Η Τσεχία κλείνει όλα τα σχολεία και απαγορεύει συναθροίσεις άνω των 100 ατόμων

Κοροναϊός: Η Τσεχία κλείνει όλα τα σχολεία και απαγορεύει συναθροίσεις άνω των 100 ατόμων Facebook Twitter
0

Η Δημοκρατία της Τσεχίας θα αναστείλει τη λειτουργία των σχολείων -πλην των πανεπιστημίων- από αύριο Τετάρτη και θα απαγορεύσει την διοργάνωση εκδηλώσεων με περισσότερους από 100 ανθρώπους.

Πριν από λίγο έγινε γνωστό πως η κυβέρνηση εντείνει τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κοροναϊού, ανακοίνωσε  ο πρωθυπουργός Αντρέι Μπάμπις.

Η Τσεχία έχει αναφέρει μέχρι στιγμής 40 κρούσματα του κοροναϊού. Από τις 18:00 σήμερα, όλες οι δημόσιες εκδηλώσεις με περισσότερους από 100 ανθρώπους θα ακυρωθούν μεταξύ των οποίων προγραμματισμένες μουσικές συναυλίες, αγορές και μεγάλα φεστιβάλ.

Όσον αφορά τα αθλητικά γεγονότα όπως οι ποδοσφαιρικοί αγώνες, η κυβέρνηση επιτρέπει στους διοργανωτές να διεξάγουν τα γεγονότα χωρίς θεατές.

Η απαγόρευση δεν ισχύει για τις συνεδριάσεις και τις συνόδους των συνταγματικών οργάνων, των δημόσιων φορέων και των δικαστηρίων, δήλωσε ο Babiš (ANO).

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM