Τσαβούσογλου: Η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό πρέπει να επικαιροποιηθεί

Τσαβούσογλου: Η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό πρέπει να επικαιροποιηθεί Facebook Twitter
Τι ανέφερε για τη συμφωνία μεταξύ Ε.Ε-Τουρκίας σε συνέντευξή του ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου
0

Ο Tούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι η συμφωνία ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Τουρκία πρέπει να επικαιροποιηθεί, λαμβάνοντας υπ' όψιν τις εξελίξεις στην Συρία, και ότι η Άγκυρα είναι έτοιμη να εργασθεί εποικοδομητικά για το θέμα.


Η Τουρκία θεωρεί τον εαυτό της μέρος της ευρωπαϊκής οικογένειας παρά τις προβληματικές σχέσεις των τελευταίων ετών με τις Βρυξέλλες με φόντο τις εξελίξεις στην Συρία. Όπως δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου «τα ευρωπαϊκά σύνορα δεν ξεκινούν στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Ξεκινούν στα νότια και ανατολικά σύνορα της Τουρκίας».

Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η χαλάρωση του καθεστώτος της βίζας για την Ευρωπαϊκή Ένωση και η επικαιροποίηση της τελωνειακής ένωσης με την ΕΕ πρέπει να εφαρμοσθούν συμβάλλοντας στην επίλυση του μεταναστευτικού θέματος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM