Ήταν κολλητές φίλες για 17 χρόνια και τελικά έμαθαν πως είναι αδερφές - Το έμαθαν τυχαία

Ήταν κολλητές φίλες για 17 χρόνια και τελικά έμαθαν πως είναι αδερφές - Το έμαθαν τυχαία Facebook Twitter
0

Οι κολλητές φίλες Άσλεϊ Τόμας και Λατόγια Γουίμπερλι έχουν πολλά κοινά- ως παιδιά είχαν πανομοιότυπο κενό στα μπροστινά δόντια, έντονα ζυγωματικά και ίδια χροιά δέρματος. Φορούσαν ακόμη και ίδιο μέγεθος στα ρούχα.

Από την μουσική μέχρι την μόδα, μοιράζονταν επίσης πολλά κοινά ενδιαφέροντα, ενώ σε κάποια φάση της ζωής τους, έβγαιναν με δυο αδέρφια. «Ήταν ένας άρρηκτος δεσμός», λέει η Λατόγια. Είχαν συναντηθεί ξανά στο παρελθόν, αλλά ήταν ένα πάρτι γενεθλίων το 2004, όταν ήταν έφηβες και ζούσαν στη Φιλαδέλφεια, που της έκανε «να κολλήσουν», εξηγεί η ίδια.

Δεκαεπτά χρόνια αργότερα, είναι ακόμη κολλητές- ποτέ δεν έχει περάσει μέρα χωρίς να μιλήσουν στο τηλέφωνο. «Έχουμε κολλήσει η μια με την άλλη σαν κόλλα», σημειώνει η Άσλεϊ. Για πολλά χρόνια, ανέφεραν δε η μια την άλλη ως αδερφές. Και τον περασμένο Φεβρουάριο έμαθαν ακριβώς αυτό- πως είναι βιολογικές αδερφές. «Ήταν ένα παζλ αλλά όταν τα κομμάτια ταίριαξαν κατευθείαν», προσθέτει η ίδια.

Ήταν κολλητές φίλες για 17 χρόνια και τελικά έμαθαν πως είναι αδερφές - Το έμαθαν τυχαία Facebook Twitter
Οι δυο γυναίκες λένε πως ένιωθαν σαν αδερφές πριν καν μάθουν την βιολογική τους σύνδεση.

Πώς το έμαθαν

Όλα ξεκίνησαν τον Ιανουάριο, όταν η 29χρονη Λατόγια έκανε ένα πάρτι για να γιορτάσει τον αρραβώνα της. Η 31χρονη Άσλεϊ δημοσίευσε στο Facebook φωτογραφίες από το πάρτι, σε μερικές εκ των οποίων φαινόταν ο πατέρας της Λατόγια, Κένεθ. 

Μια φίλη της μητέρας της Άσλεϊ, βλέποντας τον Κένεθ στις φωτογραφίες στο ίντερνετ, συνειδητοποίησε πως τον γνωρίζει. «Η κολλητή φίλη της μητέρας της Άσλεϊ τής είπε πως δεν είχε ιδέα ότι μπαμπάς μου ήταν ο Κένι», λέει η Λατόγια. «Είπε πως με την μητέρα της Άσλεϊ συνήθιζαν να κάνουν παρέα μαζί του όταν ήταν νέες. Όταν μου το είπε η Άσλεϊ, το κατάλαβα πως κάτι δεν κολλάει. Οπότε ζήτησα της ζήτησα να μου στείλει μια φωτογραφία της κολλητής της μητέρας της, την έδειξα στον μπαμπά μου και τον ρώτησα να την γνωρίζει». 

Ήταν κολλητές φίλες για 17 χρόνια και τελικά έμαθαν πως είναι αδερφές - Το έμαθαν τυχαία Facebook Twitter
Οι δυο τους μοιράζονται πολλά κοινά - έχουν πανομοιότυπο κενό στα μπροστινά δόντια, έντονα ζυγωματικά και ίδια χροιά δέρματος, ενώ φορούν ακόμη και ίδιο μέγεθος στα ρούχα.

Ο Κένεθ αναγνώρισε αμέσως την γυναίκα. Και αργότερα, όταν είδε μια φωτογραφία της μητέρας της Άσλεϊ, αναγνώρισε και εκείνη επίσης, σημειώνοντας πως οι δυο τους είχαν ερωτική σχέση. Ο Κένεθ έμαθε επίσης πως η Άσλεϊ δεν ήξερε ποιος ήταν ο βιολογικός της πατέρας, οπότε αναρωτήθηκε αν είναι ο ίδιος. Για να το διαπιστώσει, αποφάσισε να κάνει τεστ DNA. 

Στις 21 Φεβρουαρίου βγήκαν τα αποτελέσματα, επιβεβαιώνοντας πως ο Κένι ήταν πράγματι πατέρας της Άσλεϊ. «Ήταν Παρασκευή και ήμουν στη δουλειά όταν χτύπησε το τηλέφωνο. Όταν ο Κένι μού είπε πως είναι πατέρας μου, ανατρίχιασα ολόκληρη. Δεν μπορούσα να σκεφτώ, δεν μπορούσα να το χωνέψω, δεν μπορούσα καν να μιλήσω».

Ήταν κολλητές φίλες για 17 χρόνια και τελικά έμαθαν πως είναι αδερφές - Το έμαθαν τυχαία Facebook Twitter
Ποτέ δεν έχει περάσει μέρα χωρίς να μιλήσουν στο τηλέφωνο. «Έχουμε κολλήσει η μια με την άλλη σαν κόλλα», λέει η Ashley.

Αναπάντητα ερωτήματα

Η Άσλεϊ ήταν 15 ετών όταν έμαθε πως ο άντρας που την μεγάλωσε δεν ήταν ο βιολογικός της πατέρας. Η μητέρα της, που πέθανε πριν από 11 χρόνια, ποτέ δεν της αποκάλυψε ποιος ήταν ο πατέρας της. Η οικογένεια της Άσλεϊ δεν είχε γνωρίσει επίσης ποτέ την οικογένεια της Λατόγια.

Ωστόσο ο Κένεθ είχε λειτουργήσει ως πατρικό πρότυπο στην ζωή της Άσλεϊ όλα αυτά τα χρόνια. «Η Άσλεϊ ήταν η μοναδική φίλη μου που δεν έχανε ούτε μια οικογενειακή εκδήλωση. Ήταν πολύ κοντά με την οικογένειά μου και από τις δυο πλευρές. Αν ο πατέρας μου με έβγαζε έξω, η Άσλεϊ ερχόταν μαζί. Αν κάποιος ρωτούσε ποια είναι αυτά τα κορίτσια, έλεγε "τα κορίτσια μου", αν είχε πρόβλημα με το αμάξι ή κάτι άλλο, πάντα ερχόταν στον μπαμπά μου. Αλλά οι οικογένειές μας δεν είχαν συναντηθεί ποτέ», λέει η Λατόγια.

Η Άσλεϊ περιέγραψε την ανακάλυψη ως «όμορφη» αλλά ταυτόχρονα «φοβερά φορτισμένη». «Έχω τόσες πολλές ερωτήσεις για την μαμά μου και ποτέ δεν θα πάρω καμία απάντηση. Ήξερε πως ήταν ο πατέρας μου; Ο Κένι ήταν σαν μπαμπάς μου. Ήταν εκεί για μένα όλο αυτόν τον καιρό και εγώ δεν είχα ιδέα», λέει η ίδια.

Ήταν κολλητές φίλες για 17 χρόνια και τελικά έμαθαν πως είναι αδερφές - Το έμαθαν τυχαία Facebook Twitter
H Latoya Wimberly, αριστερά, και η Ashley Thomas με τον πατέρα τους, Kenneth Wimberly.

Καινούργια ζωή

Οι τρεις τους ήταν πάντα δεμένοι, νιώθοντας ο ένας τον άλλον οικογένεια, αλλά πολλοί θα χρειαστούν καιρό μέχρι να συνηθίσουν την νέα πραγματικότητα. 

«Είναι περίεργο συναίσθημα», λέει η Άσλεϊ, που έχει δυο παιδιά. «Θα χρειαστεί οπωσδήποτε αρκετός καιρός, εγώ ακόμη δεν το πιστεύω, αλλά θέλω ως παππούς να είναι μέρος της ζωής των εγγονιών του», προσθέτει. 

Ήταν κολλητές φίλες για 17 χρόνια και τελικά έμαθαν πως είναι αδερφές - Το έμαθαν τυχαία Facebook Twitter
Ο γιος της Latoya, Mahki, αριστερά, ήταν ήδη φίλος με τον γιο της Ashley, Haseem. Τώρα είναι ξαδέρφια.

Η Λατόγια λέει πως είναι πολύ χαρούμενη που έγιναν επισήμως αδερφές, αλλά σημειώνει πως νιώθει τύψεις που ο Κένεθ ήταν περισσότερο στη δική της ζωή παρά συγκριτικά με την Άσλεϊ. «Έβλεπα την Άσλεϊ να περνά τόσα πολλά μεγαλώνοντας και τώρα το μόνο που σκέφτομαι είναι πως ο πατέρας της ήταν εδώ και θα μπορούσε να είναι δίπλα της όπως ήταν για μένα», τονίζει. 

Όσο για τον Κένεθ, λέει πως ανυπομονεί να χτίσει μια πιο δυνατή σχέση με την Άσλεϊ «και να την αγαπάει σαν όρη του», ενώ θέλει επίσης να περάσει περισσότερο χρόνο με τα τα εγγόνια τους. «Έβλεπα πάντα αυτά τα μικρούλια να τριγυρίζουν που ήταν εγγόνια μου και δεν το ήξερα καν», σχολίασε ο ίδιος. 

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ