Κοροναϊός στην Ιταλία: 366 νεκροί και 7.375 κρούσματα - Δραματική αύξηση σε 24 ώρες

Κοροναϊός στην Ιταλία: 366 νεκροί και 7.375 κρούσματα - Δραματική αύξηση σε 24 ώρες Facebook Twitter
Σε 366 ανέρχονται οι νεκροί από την επιδημία του κοροναϊού στην Ιταλία
0

Ο αριθμός των θανάτων από κοροναϊό στην Ιταλία, αυξήθηκε δραματικά μέσα σε 24 ώρες, καθώς οι νεκροί είναι πλέον 366, όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο.


Ο αριθμός των θανάτων από κοροναϊό στην Ιταλία έχει αυξηθεί από 233 το Σάββατο σε 366, σύμφωνα με αξιωματούχους. Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχεται σήμερα σε 7.375, από 5.883 το Σάββατο. Τα στοιχεία δείχνουν πως ο κοροναϊός συνεχίζει να εξαπλώνεται με μεγάλο ρυθμό.

Η Ιταλία έχει θέσει αυστηρά μέτρα καραντίνας για να περιορίσει την εξάπλωση του ιού. Τα τελευταία στοιχεία σε εθνικό επίπεδο έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρχές, ενώ λίγο νωρίτερα από τη Λομβαρδία έγινε γνωστό ότι οι νεκροί από τον κοροναϊό, στην περιοχή τους, είναι πλέον 257. Σε σχέση με χθες, απεβίωσαν άλλοι 113 ασθενείς. Η Alitalia ανακοίνωσε επίσης πως αναστέλλει όλες τις πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού από και προς το αεροδρόμιο του Μιλάνου, Μαλπένσα, από αύριο.

Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι η Ιταλία έχει τώρα τον μεγαλύτερο αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων εκτός της Κίνας, όπου η επιδημία ξεκίνησε τον Δεκέμβριο.

Στο μεταξύ, τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρονται με έμφαση στην ανησυχία των νότιων περιφερειών της χώρας, για τυχόν εξάπλωση των κρουσμάτων, λόγω της μεγάλης μετάβασης φοιτητών και εργαζομένων, από το Μιλάνο στην Κάτω Ιταλία. «Θα υιοθετήσουμε σκληρή στάση με όποιον δεν σέβεται τους κανόνες», δήλωσε ο υπουργός Yγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ