Η Ιταλία κάνει μεγάλες θυσίες για τον κοροναϊό, λέει ο ΠΟΥ

Η Ιταλία κάνει μεγάλες θυσίες για τον κοροναϊό, λέει ο ΠΟΥ Facebook Twitter
0

Ενώ στην Ιταλία υπάρχει κριτική για τα αυστηρά μέτρα καραντίνας λόγω κοροναϊού, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επαινεί τη χώρα «για τις θυσίες που κάνει».

Ο Tedros Ghebreyesus, Γενικός Διευθυντής Π.Ο.Υ. εξέφρασε τη στήριξή του στην Ιταλία η οποία αποφάσισε να λάβει δραστικά μέτρα πρόληψης για τη μετάδοση του ιού.

«Η κυβέρνηση και ο λαός της Ιταλίας κάνουν τολμηρά, θαρραλέα βήματα με στόχο την επιβράδυνση της εξάπλωσης του κοροναϊού και την προστασία της χώρας τους και του κόσμου. Γίνονται πραγματικές θυσίες. Ο ΠΟΥ εκφράζει την αλληλεγγύη του στην Ιταλία και θα συνεχίσει να σας υποστηρίζει», έγραψε ο Tedros Ghebreyesus ενώ πρόσθεσε πως σήμερα πάνω από 100 χώρες μετρούν πλέον και επισήμως κρούσματα.

Καθώς από χθες τέθηκε σε εφαρμογή η καραντίνα που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους, οι περισσότερες περιφέρειες της Κάτω Ιταλίας ζήτησαν επίσημα από τους πολίτες που τις ώρες αυτές επιστρέφουν από την Λομβαρδία και άλλες περιοχές του ιταλικού Βορρά να παραμείνουν στα σπίτια τους για τουλάχιστον δυο εβδομάδες.

Την απόφαση αυτή έλαβαν οι περιφερειάρχες της Καλαβρίας, Απουλίας, Καμπανίας και Μπαζιλικάτα. Και στις περιοχές Αμπορούτσο και Μολίζε, στην κεντρική Ιταλία, ελήφθη η ίδια ακριβώς απόφαση.

Ο κατ΄οίκον περιορισμός οφείλεται στην μαζική αναχώρηση πολιτών από το Μιλάνο, την περασμένη νύχτα, με προορισμό περιοχές της νότιας Ιταλίας. Σύμφωνα με πολλούς γιατρούς, υπάρχει έντονη ανησυχία διότι τα δημόσια νοσοκομεία της Νάπολης, του Μπάρι, της Σικελίας και της Καλαβρίας, συχνά δεν διαθέτουν τον ίδιο εξοπλισμό με τα νοσοκομειακά συγκροτήματα του ιταλικού Βορρά και θα ήταν πιο δύσκολο να μπορέσει να αντιμετωπισθεί μια νέα κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Ο γνωστός Ιταλός καθηγητής ανοσολογίας Ρομπέρτο Μπουριόνι δήλωσε ότι με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες βράδυ από την κυβέρνηση της Ρώμης υπάρχει κίνδυνος να αυξηθεί η εξάπλωση του ιού και στην υπόλοιπη χώρα από την στιγμή που η νέα, διευρυμένη κόκκινη ζώνη δεν έχει ακόμη τεθεί σε ισχύ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM