Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Νέα Υόρκη λόγω κοροναϊού

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Νέα Υόρκη λόγω κοροναϊού Facebook Twitter
Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Andrew Cuomo κήρυξε την πολιτεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης (EPA)
0

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης κήρυξε την πολιτεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς ανακοίνωσε 21 νέα κρούσματα κοροναϊού.

Ο Andrew Cuomo, ανακοίνωσε ότι υπήρχαν τουλάχιστον 76 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις κοροναϊού στην πολιτεία από νωρίς το Σάββατο το απόγευμα και για τον λόγο αυτό κηρύττει κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

«Δεν συστήνω ηρεμία. Αλλά να δούμε την πραγματικότητα» είπε ο Cuomo. «Προτρέπω να δούμε την πραγματικότητα, προτρέπω μια πραγματική απάντηση, σε αντίθεση με μια συναισθηματική απάντηση».

Ωστόσο, ο Cuomo διαμαρτυρήθηκε ότι πολλοί κάτοικοι της Νέας Υόρκης δεν ακολουθούν τις απαιτήσεις που καλούν σε κατ' οίκον περιορισμό, λέει όμως ότι λόγω της κατάστασης έκτακτης ανάγκης θα αποδεσμεύσει 30 εκατ. δολ. που χρησιμοποιήθηκαν για δοκιμές και την αγορά προστατευτικού εξοπλισμού για τους εργαζόμενους, στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης.

Ο Cuomo, ο οποίος περιέγραψε νωρίτερα τον ιό ως «γρίπη με στεροειδή» επισήμανε βέβαια, ότι «περισσότεροι άνθρωποι πεθαίνουν από τη γρίπη παρά από κοροναϊό».

Με πληροφορίες από τον Guardian/FOX news

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ