Δικαστική εντολή στον Τζόνι Ντεπ να αποκαλύψει ηχογραφήσεις με την Χερντ

Δικαστική εντολή στον Τζόνι Ντεπ να αποκαλύψει ηχογραφήσεις με την Χερντ Facebook Twitter
Με δικαστική εντολή ο Τζόνι Ντεπ καλείται να καταθέσει ντοκουμέντα.
0

Nα αποκαλύψει τα ηχητικά ντοκουμέντα πριν από τη δίκη εναντίον της Sun καλείται ο Τζόνι Ντεπ.

Ο ηθοποιός έχει καταθέσει μήνυση για δυσφήμηση κατά της εφημερίδας, η οποία σε άρθρο της ισχυρίστηκε ότι ήταν βίαιος απέναντι στην πρώην σύζυγό του Άμπερ Χερντ. Τώρα ο Ντεπ καλείται να αποκαλύψει όλες τα ηχητικά ντοκουμέντα με τις συζητήσεις ανάμεσά τους, ως μέρος των ισχυρισμών του κατά της εφημερίδας.

Ο χολιγουντιανός ηθοποιός έχει μηνύσει τον όμιλο News Group Newspapers (NGN), εκδότη της Sun και τον διευθυντή της Νταν Γουότον, με αφορμή ένα άρθρο στο οποίο εκείνος φέρεται να είναι βίαιος και να κακοποιεί την πρώην του, λέγοντας μάλιστα ότι χτυπά τη γυναίκα του.

Στην ακρόαση που έχει την περασμένη εβδομάδα στο Λονδίνο, οι συνήγοροι των δύο πλευρών ζήτησαν από τον δικαστή μεταξύ άλλων να παραθέσει ο ηθοποιός μηνύματα από το κινητό που φέρεται να είχε στείλει στην πρώην του.

Η έδρα διέταξε τον Ντεπ να παραθέσει περαιτέρω λεπτομέρειες και αποδεικτικά στοιχεία σε σχέση με ηχητικό υλικό, όπου περιλαμβάνει συζητήσεις με την πρώην του κατά τη διάρκεια της σχέσης τους.

Οι δικηγόροι του ισχυρίστηκαν στο δικαστήριο ότι το ηχητικό αυτό υλικό, βασικό στοιχείο των άρθρων, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει την Χερντ να συζητά πώς έχει ασκήσει βία στον Τζόνι Ντεπ.

Ο εκπρόσωπός του, Ντέιβιντ Σέρμπον, ισχυρίστηκε ότι οι αποδείξεις αυτές «καταδεικνύουν περίτρανα με τη δική φωνή ότι δεν ήταν το θύμα ενδοοικογενειακής βίας αυτή, αλλά περισσότερο ο θύτης».

Πρόσθεσε δε, ότι στο υλικό, η Χερντ φέρεται να ισχυρίζεται ότι κανείς δεν θα πιστέψει τον Ντεπ αν εκείνος ισχυριστεί ότι είναι ο ίδιος θύμα.

Η νομική αξίωση κατά της NGN και του Γούοτον, έχει σαν βάση δημοσιευμένο κείμενο στη Sun τον Απρίλιο του 2018, με τον τίτλο «πόσο ασήμαντος- Πώς είναι δυνατόν η JK Rowling να είναι «ευχαριστημένη» με τη συμμετοχή του Τζόνι Ντεπ, ο οποίος χτυπά τη γυναίκα του, στη νέα ταινία Fantastic Beasts;».

Σύμφωνα με τον Ντεπ το άρθρο υπονοεί ότι είναι ένοχος, με αδιάσειστα στοιχεία για ενδοοικογενειακή βία απέναντι στη γυναίκα του, προκαλώντας της σοβαρά τραύματα και οδηγώντας τη στον φόβο για όλη της τη ζωή, ενώ φέρεται να της υποσχέθηκε αποζημίωση ύψους περίπου 5 εκατ. λιρών, γεγονός που οδήγησε σε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του, προκαλώντας του επαγγελματική ζημιά».

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το βιβλίο της Ανί Ερνό «Η εμμονή» είναι μια μικρή εποποιία της ζήλειας

Πολιτισμός / Το βιβλίο της Ανί Ερνό «Η εμμονή» είναι μια μικρή εποποιία της ζήλειας

Κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς κυκλοφόρησαν από το Μεταίχμιο δύο βιβλία της πολυδιαβασμένης στην Ελλάδα και στη Γαλλία Ανί Ερνό (Anni Ernaux, Νόμπελ Λογοτεχνίας 2022), σε μετάφραση Ρίτας Κολαΐτη
NEWSROOM