Κοροναϊός: Απώλειες δισεκατομμυρίων για τις αεροπορικές εταιρείες: «Οι άνθρωποι δεν μπαίνουν σε αεροπλάνα»

Κοροναϊός: Απώλειες δισεκατομμυρίων για τις αεροπορικές εταιρείες: «Οι άνθρωποι δεν μπαίνουν σε αεροπλάνα» Facebook Twitter
Μια εικόνα εγκατάλειψης από το Kennedy Internarional Airport./ Φωτο: Spencer Platt/Getty Images
0

Η εξάπλωση του κοροναϊού και οι φόβοι για πανδημία, έχουν καταφέρει ένα σημαντικό πλήγμα στις αεροπορικές εταιρείες παγκοσμίως. 


Αρκετές εταιρείες, μεταξύ των οποίων οι United Airlines, JetBlue και Lufthansa, ανακοίνωσαν πρόσφατα νέες ακυρώσεις στις πτήσεις τους ενώ, σύμφωνα με τις προβλέψεις των ειδικών, η πτώση στα έσοδα των αεροπορικών για φέτος πρόκειται να φτάσει τα 63 ή ακόμη και τα 113 δις δολάρια. Ειδικότερα, η United Airlines ανακοίνωσε μειώσεις στον αριθμό των δρομολογίων της τάξης του 20% για Απρίλιο και Μάιο, η JetBlue κατά 5% και η Lufthansa κατά 25%.


«Ο αριθμός των ανθρώπων που πέταξε αυτή την εβδομάδα είναι δραματικά μειωμένος συγκριτικά με όσους ταξίδεψαν την περασμένη», αναφέρει ο Nicholas E. Calio, επικεφαλής των Airlines for America. «Οι πτήσεις ακυρώνονται επειδή οι άνθρωποι δεν μπαίνουν σε αεροπλάνα».


Παράλληλα, ο κοροναϊός έχει προκαλέσει μεγάλες αναταραχές στο χρηματιστήριο, ενώ πολλές εταιρείες αναπτύσσουν σχέδια έκτακτης ανάγκης για να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις του ιού. Η παγκόσμια πτώση του αριθμού των αεροπορικών ταξιδιών ουσιαστικά σημαίνει ότι σταδιακά μπαίνουμε σε μια νέα εποχή, όπου αρχίζουμε να βλέπουμε τις οικονομικές επιπτώσεις της εξάπλωσης.


Μάλιστα, οι επιπτώσεις είναι τόσο σημαντικές που η αεροπορική βιομηχανία έχει να βιώσει ένα αντίστοιχο πλήγμα τουλάχιστον 20 χρόνια. Για την ακρίβεια, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, η συγκεκριμένη βιομηχανία χρειάστηκε αρκετά χρόνια για να επανέλθει σε μια κανονικότητα. Σήμερα, φαίνεται πως είμαστε μπροστά σε μια παρόμοια κατάσταση, καθώς αυξάνονται συνεχώς οι ανησυχίες για το μέλλον των πτήσεων και εν γένει της βιομηχανίας.


Οι ανησυχίες αυτές θα μας απασχολήσουν ακόμη περισσότερο το προσεχές διάστημα, δεδομένου ότι οι εμπορικές συναλλαγές μέσω αεροπλάνων αποτελούν θεμελιώδες κομμάτι της παγκόσμιας οικονομίας. Η κατάσταση αυτή, άλλωστε, επιβεβαιώνεται και μέσα από τις αναρτήσεις των ταξιδιωτών στα social media, οι οποίοι δημοσιεύσουν διαρκώς εικόνες με άδεια αεροπλάνα και ανθρώπους να φορούν ειδικές στολές σε όλο τους το σώμα.

Με πληροφορίες από NYT

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ