Βρετανία: Ο πρώτος θάνατος ασθενούς από τον κοροναϊό

Βρετανία: Ο πρώτος θάνατος ασθενούς από τον κοροναϊό Facebook Twitter
0

Η Βρετανία καταμετρά τον πρώτο θάνατο ασθενούς που είχε προσβληθεί από τον νέο κοροναϊό, μεταδίδει το BBC.

  

«Ένας ασθενής που είχε διαγνωστεί με (τον ιό) Covid-19 δυστυχώς απεβίωσε», ανακοίνωσε ο επικεφαλής των υγειονομικών υπηρεσιών της Αγγλίας, Κρις Ουίτι, σε δελτίο Τύπου.

Ο ασθενής που νοσηλευόταν στο Ρίντινγκ, στη νότια Αγγλία, ήταν «ένας ηλικιωμένος που αντιμετώπιζε ήδη προβλήματα υγείας», διευκρίνισε ο αξιωματούχος. «Πιστεύουμε ότι μολύνθηκε από τον ιό στη Βρετανία και επιχειρούμε ήδη να ταυτοποιήσουμε τα πρόσωπα με τα οποία ήλθε σε επαφή» συμπλήρωσε ο Ουίτι.

Η Βρετανία έχει προς το παρόν καταγράψει 115 κρούσματα του νέου κοροναϊού, που ξεκίνησε από την Κίνα, αλλά μέχρι στιγμής αποφύγει να εισαγάγει περιοριστικά της κυκλοφορίας μέτρα ή ακύρωση δημόσιων εκδηλώσεων εκ του φόβου πλήγματος στην οικονομία.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε «αισιόδοξος» ότι η Βρετανία είναι καλά προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει την εξάπλωση του ιού, ενώ η κυβέρνηση έδωσε στην δημοσιότητα το σχέδιο δράσης για την επιδημία, βασισμένο σε τέσσερις φάσεις: ανάσχεση του ιού, επιβράδυνση της διάδοσης, αναζήτηση της προέλευσης και περιορισμό των συνεπειών της επιδημίας.

Ο επικεφαλής των υγειονομικών υπηρεσιών της Αγγλίας Κρις Γουίτι ανέφερε ότι η χώρα έχει περάσει στην δεύτερη φάση και εξετάζει την λήψη μέτρων για την επιβράδυνση της έκρηξης της επιδημίας που προβλέπει ότι θα συμβεί τις επόμενες εβδομάδες. Το δεύτερο στάδιο, της επιβράδυνσης, προβλέπει την λήψη περιοριστικών μέτρων στην κυκλοφορία των ανθρώπων.

«Αυτό που κάνουμε είναι να δώσουμε μεγαλύτερη και μεγαλύτερη προτεραιότητα στα στοιχεία της επιβράδυνσης», δήλωσε ο Κρις Γουίτι προσθέτοντας ότι με την μετάδοση στην κοινότητα να είναι πλέον πάρα πολύ πιθανή στην Βρετανία, το σενάριο ανάσχεσης του ιού φαίνεται αισιόδοξο. «Καθώς περνά ο χρόνος, είναι πιθανόν να αρχίσουμε να κινούμαστε προς ενέργειες που κατευθύνονται περισσότερο προς την κοινωνία...Φύγαμε από μία κατάσταση όπου βρισκόμασταν κυρίως στην ανάσχεση...τώρα βρισκόμαστε κυρίως στην επιβράδυνση».

Ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο ITV ότι η Επιστημονική Συμβουλευτική Ομάδα για Εκτακτες Καταστάσεις συνέρχεται για να εξετάσει τρόπους επιβράδυνσης της εξάπλωσης της επιδημίας με μέτρα που κινούνται ανάμεσα σε δρακόντειες μέχρι περισσότερο στοχευμένες παρεμβάσεις.

Εκπρόσωπος του Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα ανακοινώσει δημόσια όταν η Βρετανία θα έχει περάσει στην δεύτερη φάση του σχεδίου αντιμετώπισης.

Η κυβέρνηση έχει προϊδεάσει για ενθάρρυνση της εργασίας από το σπίτι, της ματαίωσης μεγάλων συγκεντρώσεων και ενδεχομένως για το κλείσιμο των σχολείων για την επιβράδυνση της διάδοσης της επιδημίας και την καθυστέρηση μίας κορύφωσης μέχρι το καλοκαίρι, όταν το σύστημα υγείας δέχεται μικρότερη πίεση.

Ο Κρις Γουίτι δήλωσε επίσης ότι καθώς οι ηλικιωμένοι είναι περισσότερο ευάλωτοι στον ιό, είναι πιθανόν να ανακοινωθούν μέτρα που θα τους ενθαρρύνουν να παραμείνουν μακριά από δημόσιους χώρους. Οπως είναι η περίπτωση της Βουλής των Λόρδων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Anadolu

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM
Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Διεθνή / Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Την αποκάλυψη έκανε ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ κατά την διάρκεια ομιλίας του σε δείπνο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας - Η πριγκίπισσα Αμαλία δεχόταν απειλές από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ