Η Γερμανία απαγορεύει την εξαγωγή ιατρικού εξοπλισμού λόγω κοροναϊού

Η Γερμανία απαγορεύει την εξαγωγή ιατρικού εξοπλισμού λόγω κοροναϊού Facebook Twitter
Μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις η διάθεση υγειονομικού υλικού λόγω κοροναϊού, λέει η Γερμανία (EPA)
0

Με διάταγμα που δημοσιεύτηκε σήμερα η Γερμανία «απαγορεύει την εξαγωγή προστατευτικού ιατρικού εξοπλισμού» λόγω εξάπλωσης του κοροναϊού.

Την ανακοίνωση έκαναν από κοινού τα υπουργεία Υγείας και Εσωτερικών με την αιτιολογία ότι η επιδημία του νέου κοροναϊού επεκτείνεται σε περισσότερα από 200 επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα.

Ωστόσο, υπάρχει η δυνατότητα για εξαιρέσεις «υπό ορισμένες συνθήκες», κυρίως για λόγους ανθρωπιστικής βοήθειας, διευκρίνισε ο πυρήνας αντιμετώπισης της κρίσης που δημιουργήθηκε από τα δύο υπουργεία.

Σημειώνεται δε ότι «ο εφοδιασμός προστατευτικού ιατρικού εξοπλισμού συνιστά ιδιαίτερη ανάγκη».

Στα 15 από τα 16 κρατίδια της Γερμανίας έχουν επιβεβαιωθεί 240 κρούσματα του νέου κοροναϊού, σύμφωνα με το Robert Koch Institut, την ομοσπονδιακή αρχή ελέγχου των ασθενειών ενώ περισσότερα από τα μισά βρίσκονται στην Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία.

Παράλληλα, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα την αγορά ενός εκατομμυρίου προστατευτικών μασκών για το ιατρικό προσωπικό.

Την ίδια ώρα αναβλήθηκε για τις 13 Ιουλίου, αντί τις 20 Απριλίου, η διεξαγωγή της διεθνούς βιομηχανικής έκθεσης του Ανόβερου, μιας από τις μεγαλύτερες του τομέα, στην οποία αναμένεται συμμετοχή 200.000 επισκεπτών και 5.000 εκθετών.

Με πληροφορίες του ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ