Αναβολή στην πρεμιέρα του νέου James Bond ζητούν οι φαν λόγω κοροναϊού

Αναβολή στην πρεμιέρα του νέου James Bond ζητούν οι φαν λόγω κοροναϊού Facebook Twitter
Αναβολή μέχρι το καλοκαίρι, λόγο κοροναϊού ζητούν οι φαν του James Bond.
0

Οι ιδρυτές των δύο δημοφιλέστερων sites για τους φαν του James Bond έστειλαν ανοιχτή επιστολή στα στούντιο της ταινίας ζητώντας να αναβληθούν οι προβολές λόγω κοροναϊού.

Η ταινία «No Time to Die» αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 2 Απριλίου (σύμφωνα με τη βάση δεδομένων του imdb) και οι φαν ζητούν να μετατεθεί η προβολή μέχρι το καλοκαίρι, οπότε και «οι ειδικοί αναμένουν να έχει κορυφωθεί η επιδημία».

Η ανοιχτή επιστολή από τους ιδρυτές του «MI6 Confidential» και του «The James Bond Dossier», James Page και David Leigh αναφέρουν ότι «Ήρθε η ώρα η δημόσια υγεία να μπει πάνω από το πρόγραμμα προβολών του μάρκετινγκ της ταινίας».

Η επιστολή με τίτλο «No Time for Indecision» (Καθόλου χρόνος για Αναποφασιστικότητα) αναφέρει πως «Σε έναν μήνα περίπου αναμένεται η παγκόσμια προβολή της ταινίας, τότε που η επιδημία αναμένεται να έχει κορυφωθεί στις ΗΠΑ. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τα σινεμά να είναι κλειστά και η παρουσία του κοινού να σημειώσει σημαντική μείωση, ως τις αρχές Απριλίου. Ακόμα και αν δεν παρθούν νομικοί περιορισμοί και τα σινεμά παραμείνουν ανοιχτά, - για να αναφέρουμε σχόλιο της Μ από το Skyfall - πόσο ασφαλής θα αισθάνεσαι;»

Η έκκληση αυτή έγινε μετά την πρόσφατη απόφαση της Disney να ακυρώσει τα σχέδια για το κόκκινο χαλί, προκειμένου να παρουσιαστεί η νέα πλατφόρμα Disney+, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το συγκεκριμένο γεγονός, είχε προγραμματιστεί για σήμερα Τρίτη, ωστόσο αναβλήθηκε μετά από μαζικές ακυρώσεις και αυξημένη ανησυχία σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως εξήγησε η εταιρεία.

Ανάλογη κίνηση πρόληψης και προσοχής ζητούν και οι Page και Leigh με επιστολή τους προς τους παραγωγούς του James Bond. Κάνουν μάλιστα λόγο για αυξημένη ανησυχία στην παγκόσμια πρεμιέρα στη Βρετανία, που έχει προγραμματιστεί για τις 31 Μαρτίου, σημειώνοντας ότι τα άτομα που αναμένεται να συγκεντρωθούν στο Royal Albert Hall υπολογίζονται ότι θα ξεπεράσουν τα 5.000.

«Έστω και ένα άτομο, που ενδεχομένως να μην έχει καν εμφανίσει τα συμπτώματα, θα μπορούσε να προσβάλλει όλο το κοινό. Τέτοια  διαφήμιση δεν θα την ήθελε κανείς», συνεχίζουν.

Στην επιστολή τους μάλιστα, υποστηρίζουν ότι η καθυστέρηση της προβολής μέχρι το καλοκαίρι δεν θα έχει τεράστια αρνητική επιρροή στην εταιρεία παραγωγής. «Είναι απλά μία ταινία. Η υγεία και ευημερία των φαν σε όλον τον κόσμο αλλά και των οικογενειών τους είναι πολύ πιο σημαντικά ζητήματα. Όλοι εξάλλου περιμένουμε αυτήν την ταινία περισσότερο από τέσσερα χρόνια. Μερικοί ακόμα μήνες δεν θα κατέστρεφαν την ποιότητα της ταινίας αλλά θα βοηθούσε το τελικό κινηματογραφικό κατόρθωμα του Daniel Craig».

Η συγκεκριμένη επιστολή εστάλη στους παραγωγούς της EON και στις εταιρείες MGM και Universal.

Από την πλευρά τους, κινηματογραφικοί αναλυτές εικάζουν ότι ο κοροναϊός θα μπορούσε να κοστίσει 5 δισ. δολάρια στο παγκόσμιο box office καθώς πολλά από τα σινεμά της Κίνας αλλά και της Νότιας Κορέας και της Ιταλίας θα παραμείνουν κλειστά.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ