Κοροναϊός: Εργασία από το σπίτι για τους υπαλλήλους του Twitter

Κοροναϊός: Εργασία από το σπίτι για τους υπαλλήλους του Twitter Facebook Twitter
Ο 43χρονος Τζακ Ντόρσεϊ CEO του Twitter (EPA)
0

Το Twitter προέτρεψε τους υπαλλήλους του να παραμείνουν σπίτι και να συνεχίσουν από εκεί τη δουλειά τους, σε μία κίνηση πρόληψης της εξάπλωσης του κοροναϊού.

Με ανάρτηση σε ένα post, ο τιτάνας των social media κοινοποίησε στους εργαζομένους του ότι υποχρεωτικά οι εργαζόμενοι στα γραφεία του Χονγκ Κονγκ, της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας θα εργαστούν από το σπίτι.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ακόμα ότι συστήνει «σθεναρά» και στο υπόλοιπο προσωπικό των 5.000 υπαλλήλων σε όλον τον κόσμο να κάνει το ίδιο.

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται μία μόλις μέρα μετά την απαγόρευση της εταιρείας στους υπαλλήλους της να κάνουν επαγγελματικά ταξίδια που δεν είναι σημαντικά.

Στο πλαίσιο ανάλογων κινήσεων λόγω κοροναϊού το Twitter έχει ήδη ανακοινώσει ότι δεν θα παραβρεθούν εκπρόσωποί της στο συνέδριο που θα γίνει στο Όστιν του Τέξας τον επόμενο μήνα.

Η επικεφαλής του προσωπικού του Twitter, Jennifer Christie ανέφερε ότι «σκοπός της εταιρείας είναι να περιορίσει τις πιθανότητες εξάπλωσης του Covid-19 για τους ίδιους τους εργαζομένους και το περιβάλλον τους».

Από την άλλη και ο εκτελεστικός διευθυντής του Twitter, Jack Dorsey, έχει ήδη εκφραστεί υπέρ της εργασίας από το σπίτι και μάλιστα από τον Νοέμβριο είχε ανακοινώσει τα σχέδιά του να μένει στην Αφρική για περισσότερο από 6 μήνες τον χρόνο.

Η κίνηση αυτή της εταιρείας είναι ανάλογη άλλων εταιρειών στην Ασία καθώς ο ιός μαστίζει την περιοχή, αλλά πλέον κάτι τέτοιο έχει περάσει και στην απέναντι όχθη του ωκεανού, με αμερικανικούς κολοσσούς να πράττουν αναλόγως.

Εταιρείες του τεχνολογικού τομέα, όπως είναι η Facebook και η Google, έχουν ήδη ακυρώσει συνέδρια στις ΗΠΑ. Η Facebook μάλιστα αποσύρθηκε και αυτή, όπως και το Twitter, από το συνέδριο στο Τέξας.

Το προσωπικό στα κεντρικά γραφεία της Google στο Δουβλίνο επίσης θα εργαστεί σήμερα Τρίτη από το σπίτι καθώς η εταιρεία ελέγχει τα αντανακλαστικά της σε μία πιθανή εξάπλωση του κοροναϊού στην Ιρλανδία.

Ωστόσο, περισσότεροι από 8.000 υπάλληλοι στην Ιρλανδία αναμένεται να επιστρέψουν στα γραφεία του της Τετάρτη.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM