Μια πόλη χτισμένη στον κρατήρα από πελώριο αστεροειδή - 15 εκατομμύρια χρόνια πριν

Μια πόλη χτισμένη στον κρατήρα από πελώριο αστεροειδή - 15 εκατομμύρια χρόνια πριν Facebook Twitter
1

Το Νερντλινγκεν, στη νότια Γερμανία, δεν είναι μια συνηθισμένη πόλη: Είναι κυκλική, χτισμένη μέσα σε κρατήρα που δημιούργησε αστεροειδής πριν από εκατομμύρια χρόνια, περιβάλλεται από ένα μεσαιωνικό τείχος και στο κέντρο της δεσπόζει ένας πανήψυλος μιναρές. 

«Πριν από 15 εκατομμύρια χρόνια, ένας θεόρατος αστεροειδής χτύπησε την περιοχή» εξηγεί η Γκιζέλα Ρέσγκες, γεωλόγος του γεωπάρκου Ries, συμπληρώνοντας: «Προσέκρουσε με ασύλληπτη ταχύτητα 70.000 χλμ/ώρα και λόγω της τεράστιας ενέργειας, δημιουργήθηκε κρατήρας διαμέτρου 25 χιλιομέτρων».

Το 1971, γυρίστηκε εκεί η ταινία «Ο Γουίλι Γουόνκα και το εργοστάσιο σοκολάτας». Όπως λέει ο Νταβίντ Βίτνερ, της τουριστικής υπηρεσίας, η πόλη ήταν το φόντο καθώς το διάφανο, γυάλινο ασανσέρ ανέβαινε πάνω από το εργοστάσιο σοκολάτας.

Η πόλη έχει πάρα πολλούς Ιάπωνες τουρίστες, λόγω μιας σειράς μάνγκα που μεταδίδεται στην ιαπωνική τηλεόραση και που εξελίσσεται σε μία κυκλική πόλη με τείχος, η οποία απειλείται από ανθρωποφάγα τέρατα.

Η τεράστια πίεση και η θερμότητα από την πρόσκρουση του αστεροειδούς, δημιούργησαν αμέτρητα μικρά διαμάντια στον κρατήρα. Περίπου 72.000 διαμάντια - ευτελούς αξίας, αλλά τεράστιας επιστημονικής σημασίας - εκτιμάται πως είναι κρυμμένα στα σπίτια του Νέρντλινγκεν.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια