Μόσχα προς Άγκυρα: Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια των αεροσκαφών σας στη Συρία

Μόσχα προς Άγκυρα: Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια των αεροσκαφών σας στη Συρία Facebook Twitter
Η Τουρκία έπληξε στρατιωτικό αεροδρόμιο στο Χαλέπι (Πηγή φωτό Anadolu)
0

Η Ρωσία προειδοποίησε την Τουρκία ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των τουρκικών αεροσκαφών, που πετούν στη Συρία.

Η προειδοποίηση από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ήρθε μετά την ανακοίνωση της Δαμασκού ότι κλείνει τον εναέριο χώρο πάνω από την Ιντλίμπ. Νωρίτερα σήμερα, η Τουρκία κατέρριψε δύο συριακά μαχητικά αεροσκάφη στην εν λόγω επαρχία στη Συρία, ενώ έπληξε και ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο στο Χαλέπι.

«Υπό αυτές τις συνθήκες, η ηγεσία της ρωσικής στρατιωτικής διοίκησης (στη Συρία) δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των τουρκικών πτήσεων στον ουρανό της Συρίας» δήλωσε ο αντιναύαρχος Όλεγκ Ζουράβλεφ.

Κλιμάκωσε τις επιθέσεις η Άγκυρα

Τα τελευταία 24ωρα η Άγκυρα έχει κλιμακώσει τις επιθέσεις της εναντίον των δυνάμεων του Μπασάρ αλ Άσαντ, μετά τον θάνατο Τούρκων στρατιωτών από αεροπορική επιδρομή.

Την Κυριακή, το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι κατέρριψε δύο συριακά μαχητικά αεροσκάφη Su-124, στην επαρχία Ιντλίμπ. Σύμφωνα με το συριακό πρακτορείο SANA, οι πιλότοι των μαχητικών διασώθηκαν. Επιπλέον, οι τουρκικές δυνάμεις έπληξαν και κατέστρεψαν το στρατιωτικό αεροδρόμιο Ναϊράμπι, στην επαρχία του Χαλεπίου, σύμφωνα με το Anadolu.

Στον αντίποδα, ο συριακός στρατός ανακοίνωσε ότι μέχρι στιγμής έχει καταρρίψει τρία drone, τα οποία χρησιμοποιούσε η Τουρκία για να πλήξει θέσεις και αεροπορικές βάσεις των δυνάμεων του καθεστώτος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ Reuters, AFP, Sputnik

 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM