Πέθανε ο σχεδιαστής που δημιούργησε τα «ανθρωπάκια» Lego

Πέθανε ο σχεδιαστής που δημιούργησε τα «ανθρωπάκια» Lego Facebook Twitter
0

Πέθανε σε ηλικία 78 ετών ο Δανός σχεδιαστής Jens Nygaard Knudsen δημιουργός του Lego Minifigure. 

Ο Jens Nygaard Knudsen ήταν υπεύθυνος για την ανάπτυξη της κλασικής φιγούρας των Lego προτού πριν διατεθεί στο κοινό το 1978. «Λυπηθήκαμε πολύ στο άκουσμα του θανάτου του Jens Nygaard Knudsen, δημιουργού του LEGO Minifigure», ανέφερε η Lego. Σε ευχαριστούμε Jens, για τις ιδέες σου, τη φαντασία σου, και την έμπνευση που προσέφερες σε γενιές «χτιστών». Ο Nygaard Knudsen έπασχε από αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση και πέθανε στις 19 Φεβρουαρίου στη Δυτική Δανία, ανέφερε ο πρώην συνάδελφος του Niels Milan Pedersen στο πρακτορείο ειδήσεων AFP.

 

Ο ίδιος, αναφερόμενος έκανε λόγο για έναν άνθρωπο με τεράστια φαντασία. Ο Nygaard Knudsen εργάστηκε στην Lego από το 1968 ως το 2000 αναπτύσσοντας παράλληλα τα παιχνίδια με τα κάστρα και τα διαστημόπλοια. Ο αντιπρόεδρος σχεδιασμού της εταιρείας, Matthew Ashton, έκανε λόγο για έναν καταπληκτικό άνθρωπο που άφησε πίσω του μία απίστευτη κληρονομία αναφερόμενος στον σχεδιασμό του LEGO Minifigure αλλά και στη σειρά Classic Space που σημάδεψε τον Ashton κατά τα παιδικά του χρόνια.

«Ήταν πραγματικά ένας από τους αφανείς ήρωες της παιχνιδοβιομηχανίας», είπε προσθέτοντας ότι χωρίς αυτόν δεν θα είχε εμπνευστεί να κάνει τα πράγματα που κάνει, και χωρίς αυτόν, σήμερα, δεν θα είχε καν τη δουλεία του. Η σύζυγος του σχεδιαστή, Marianne Nygaard Knudsen, έκανε λόγο για έναν άνθρωπο με ιδέες σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό κανάλι TV2.

 

«Τα σπίτια της Lego ήταν άδεια ώσπου σχεδίασε αυτή τη φιγούρα», είπε. Από την πλευρά της, η επικεφαλής του τμήματος Μάρκετινγκ της εταιρείας, Julia Goldin, εκφράζοντας τα συλλυπητήρια της Lego ανέφερε ότι ο Jens εργάστηκε για 32 χρόνια στον όμιλο και άφησε το αποτύπωμά του όσο λίγοι χαρακτηρίζοντάς τον ως έναν πραγματικό οραματιστή. 

Η Lego δημιουργήθηκε το 1932 από τον Ole Kirk Kristiansen. Το 1958 τα διάσημα τουβλάκια της εμφανίστηκαν στην αγορά. Σήμερα είναι μία από τις μεγαλύτερες παιχνιδοβιομηχανίες στον κόσμο. 

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ