Απεργία καθηγητών στο Βερολίνο, εν μέσω εξετάσεων.

Απεργία καθηγητών στο Βερολίνο, εν μέσω εξετάσεων. Facebook Twitter
6

Η φωτογραφία είναι απο την ιστοσελίδα της GEW.

Οι Γερμανοί εκπαιδευτικοί μέσω της 'Ενωσης Παιδείας και Επιστημών (GEW) του Βερολίνου, κήρυξαν πενθήμερη «απεργία και εβδομάδα δράσης», η οποία συμπίπτει με την περίοδο των απολυτηρίων εξετάσεων στην μέση εκπαίδευση.

Οι καθηγητές θέτουν θέμα ωραρίου, καθώς φτάνουν να εργάζονται έως 28 ώρες την εβδομάδα, θέματα συνθηκών εργασίας, ελλείψεις σε υποδομές και ζητούν παράλληλα αυξήσεις.

Ο πρώτος γύρος διαπραγματεύσεων ναυάγησε μετά την αποχώρηση της GEW από το τραπέζι και θα επαναληφθούν, καθώς ορατό είναι και το ενδεχόμενο αναβολής των εξετάσεων από την Γερουσία του Κρατιδίου.

Σε δήλωσή του στην Berliner Zeitung, ο Ντόριν Ζίμπερνικ, πρόεδρος του GEW  δήλωσε ότι  "οι ενδοσχολικές εξετάσεις θα αναβληθούν για λίγες ημέρες και αυτό δεν είναι και τόσο άσχημο. Οι υποψήφιοι απόφοιτοι θα μπορούν να βρουν χρήσιμες μία ή δύο μέρες ακόμη για μάθηση".

Την Τρίτη υπήρξε και απεργία των δασκάλων στ δημοτικά σχολεία, η οποία θα επαναληφθεί την Πέμπτη.

Είχαν προηγηθεί οι επιτυχημένες απεργίες στην Lufthansa, αλλά κυρίως η επιτυχημένη απεργία των Γερμανών ταχυδρομικών υπαλλήλων.

Η απεργία των ταχυδρομικών κράτησε 2.5 ημέρες και έληξε μετά από μια 20ωρη μαραθώνια συνάντηση συνδικαλιστών με αξιωματούχους, με τους εργαζόμενους να πετυχαίνουν αύξηση 6% των αποδοχών τους, κάτι που τους απέφερε τουλάχιστον  € 140 περισσότερα κάθε μήνα, σύμφωνα με τον Γερμανικό Τύπο.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

4 σχόλια
οκ, παιδιά ηρεμήστε... μην ταράζεστε και πάθετε και τίποτα ψάχνοντας να βρείτε link! εντάξει δεν έχει καμία σχέση με τις ελληνικές απεργίες! Αφου το αποφασίσαμε, θα τις κηρύξουμε όλες παράνομες πριν ακόμα προκυρηχθούν! Ήρεμα, γιατί αρχίζουν και οι ειδήσεις στο ΣΚΑΙ σε λίγο
εξωφρενική παραπληροφόρηση, είναι οι *συμβασιούχοι* εκπαιδευτικοί μια και στους μόνιμους απαγορεύεται να απεργήσουν (όπως σε κάθε μόνιμο δημόσιο λειτουργό σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα[*]).δεύτερον δεν αναβλήθηκε τίποτα.τρίτον ακόμα και σε αυτούς το δικαστήριο είπε ότι έχουν δικαίωμα να απεργούν μόνο τις Τρίτες. [*] δε λογίζω την Ελλάδα στις ευρωπαϊκές χώρες.
πριν βιαστειτε να κανετε αναγωγες και να επιβεβαιωσετε ιδεοληψιες, εχει καμια σημασια οτι στην ελλαδα αντιστοιχει ενας καθηγητης ανα 7,5 μαθητες ενω στη γερμανια 1 ανα 14,9, οτι στη γερμανια οι καθηγητες διδασκουν γυρω στις 700 ωρες ετησιως ενω στην ελλαδα κοντα 400, οτι εκει το σχολικο ετος ειναι κατα μεσο ορο 1,5 με 2 μηνες μεγαλυτερο η οτι ο καθηγητης στη γερμανια πρεπει να ειναι τουλαχιστον 8ωρο στο σχολειο ενω εδω κανει το 3ωρο και παει για καφε η για ψωνια(χωρια που εκει δουλεουν με εργασιες και προτζεκτς που απαιτουν προσηλωση) για πουμε μονο ορισμενα.. Α, σκεφτειτε ακομα αν εχετε γνωστους που σπουδαζουν εκει ποση λιγη σημασια εχουν οι εξετασεις εκει- σε ορισμενα κρατιδια μηδαμινο, στην ουσια δεν εχουν εξετασεις, εχεις ηδη κριθει απο τη μαθητικη σου πορεια χρονων- αυτο εδω που τα λεμε ειναι λιγο πατερναλιστικο, καμια σχεση ομως με πανελληνιες που κρινεσαι για ολη σου τη μαθητικη ζωη σε 6 τριωρα.. για να προλαβω τυχον καλοθελητες..