Σεισμός

Κροατία: Πυρπόλησαν ομοίωμα γκέι ζευγαριού με παιδί και ο κόσμος επευφημούσε

Κροατία: Πυρπόλησαν ομοίωμα γκέι ζευγαριού με παιδί και ο κόσμος επευφημούσε Facebook Twitter
Πυρπόλησαν ομοίωμα ομόφυλου ζευγαριού σε καρναβάλι στην Κροατία
1

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε στην Κροατία το γεγονός ότι ο κόσμος επευφημούσε, στη θέα της πυρπόλησης ομοιώματος ομόφυλου ζευγαριού με παιδί.

Το περιστατικό συνέβη το σαββατοκύριακο, στην πόλη Ιμότσκι. Στην παρέλαση για το καρναβάλι υπήρχε ένα ομοίωμα ομόφυλου ζευγαριού, που φιλιέται, κρατώντας μια κούκλα. Σε αυτή είχε τοποθετηθεί η φωτογραφία του βουλευτή των σοσιαλδημοκρατών, Νέναντ Στάζιτς, ο οποίος πρόσφατα ζήτησε να επιτραπεί σε ομόφυλα ζευγάρια να γίνονται ανάδοχοι γονείς.

Στο τέλος των εκδηλώσεων, το ομοίωμα πυρπολήθηκε. «Φέτος, ας κάψουμε αυτή την αποκρουστική οικογένεια με το "μωρό Νέναντ Στάζιτς"», είπε ο εκφωνητής, προτού πυρποληθεί το ομοίωμα. Ενώ αυτό καιγόταν, ο κόσμος χόρευε και επευφημούσε.

Ο πρόεδρος της Κροατίας, Ζόραν Μιλάνοβιτς, καταδίκασε αυτή την ενέργεια, χαρακτηρίζοντάς την «απάνθρωπη και απολύτως απαράδεκτη». Οι υπουργοί Παιδείας και Οικονομίας, Μπλαζένκα Ντίβιακ και Ντάρκο Χόρβατ επίσης καταδίκασαν το περιστατικό.

Η οργάνωση Rainbow Family Association προειδοποίησε ότι αυτή η ενέργεια στέλνει ένα φρικτό μήνυμα στην κοινωνία και ιδιαίτερα στα παιδιά. «Οι τρομακτικές σκηνές από το Ιμότσκι δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από τα έθιμα του καρναβαλιού. Τι είδους μήνυμα στέλνουν στα παιδιά μας, τα παιδιά που σήμερα μεγαλώνουν στην Κροατία με ομοφυλόφιλες μητέρες ή πατέρες;», δήλωσε ο συντονιστής της οργάνωσης, Ντάνιελ Μαρτίνοβιτς.

Όταν ρωτήθηκαν γιατί επέλεξαν το ομοίωμα που θα πυρπολούνταν να αναπαριστά ένα ομόφυλο ζευγάρι, οι διοργανωτές του καρναβαλιού απάντησαν στην Slobodna Dalmacija: «Παραμένουμε συντηρητικοί, εμμένουμε στην παράδοση. Δώστε το μωρό σε μια μητέρα. Αυτό πιστεύουμε ότι είναι σωστό».

Με πληροφορίες από Balkan Insight

 

 

Διεθνή
1

Σεισμός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Διεθνή / Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Την αποκάλυψη έκανε ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ κατά την διάρκεια ομιλίας του σε δείπνο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας - Η πριγκίπισσα Αμαλία δεχόταν απειλές από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια