Ερντογάν: Τη νύχτα του πραξικοπήματος μου πρότειναν να διαφύγω σε ελληνικό νησί

Ερντογάν: Τη νύχτα του πραξικοπήματος μου πρότειναν να διαφύγω σε ελληνικό νησί Facebook Twitter
2

Για τη στάση του τη νύχτα της απόπειρας πραξικοπήματος, τον Ιούλιο του 2016, μίλησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας πως, παρότι του πρότειναν να καταφύγει σε ελληνικό νησί για να σωθεί, εκείνος απάντησε πως «εδώ γεννήθηκα, εδώ θα πεθάνω».

Σύμφωνα με δημοσίευμα του sigmalive.com, ο Τούρκος πρόεδρος υπενθύμισε πως ο ίδιος αγωνιζόταν κατά των πραξικοπηματιών, σε αντίθεση με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης που, όπως είπε, έπινε καφέ στο σπίτι του.

«Το βράδυ της 15ης Ιουλίου με συμβούλεψαν να πάω σε ένα (ελληνικό) νησί. Αλλά εγώ τους είπα 'Εγώ σε τούτα τα εδάφη γεννήθηκα, σε τούτα και θα πεθάνω'», είπε σε τόνο ηρωικό για να καταχειροκροτηθεί από βουλευτές και κοινό μέσα στην κοινοβουλευτική ομάδα.

«Αν αργούσαμε 10-15 λεπτά ακόμη, τότε θα μας χτυπούσαν εκεί που ήμασταν. Το ελικόπτερό μας απογειώθηκε με διαφορά 10-15 λεπτών και φτάσαμε στο Ντάλαμαν και στη συνέχεια στην Κωνσταντινούπολη», πρόσθεσε.

Εξάλλου, ενημερώνοντας τους βουλευτές του για την κατάσταση στο εξωτερικό είπε χαρακτηριστικά ότι «οι εξελίξεις και στη Συρία και στη Λιβύη φαίνεται ότι από εδώ και πέρα θα θερμάνουν ακόμη περισσότερο τα νερά στη Μεσόγειο».

Με πληροφορίες από Sigmalive.com

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ